PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El conveni de la campanya ‘Missió Zero Accidents’ es renova per un any

L’Executiu aportarà 10.000 euros per a la proposta d’enguany

Per El Periòdic

Víctor Filloy i Enric Tarrado, després de signar el conveni.
Víctor Filloy i Enric Tarrado, després de signar el conveni. | SFGA/JAViladot

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, i el president de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Enric Tarrado, van signar ahir el conveni de seguretat viària per a la reducció dels accidents de trànsit. L’objectiu d’aquest acord és promoure la seguretat a la xarxa de carreteres d’Andorra i, per tant, reduir el nombre de sinistres i incidir en el bon comportament al volant. Així, es renova per un any més el conveni que el Govern va signar amb l’entitat el 2019 per col·laborar econòmicament amb la campanya Missió Zero Accidents, promoguda per l’ACA.

Per la seva banda, Filloy va destacar que aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Executiu des de l’inici, quan es va posar en marxa ara fa tres anys, al llarg dels quals l’ACA ha desenvolupat diferents accions de conscienciació vinculades a la seguretat i als usuaris de la via, com ara el consum d’alcohol al volant, els motoristes i ciclistes o els vianants. A més, el ministre va explicar que, a través del conveni signat ahir, l’Executiu participarà a la campanya d’enguany amb l’aportació de 10.000 euros. «Cap víctima és acceptable i, per això, fomentem les actituds cíviques al volant», va remarcar.

Paral·lelament, Enric Tarrado va posar en relleu que «com a club, com a país i com a societat, tenim una missió i aquesta és la de reduir al màxim els accidents, en particular els mortals». A més, va observar que a partir de l’any 2016 on no es va registrar cap víctima per accident a les vies andorranes, fins i tot l’any més dur de la pandèmia, les xifres de morts a les carreteres andorranes han estat colpidores considerant les dimensions del territori i la població del país. Per tant, Tarrado va valorar que cal continuar prenent mesures per reduir a zero els accidents mortals sobre la base d’un compromís col·lectiu. Alhora, el president de l’ACA va afirmar que «en aquest sentit, Missió Zero Accidents és una acció transversal on l’administració pública i l’ACA sumem esforços per augmentar la seguretat dels usuaris de les vies del Principat». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT