PUBLICITAT

Ordino

Dolsa reitera la seva voluntat d’un cara a cara amb Martínez Benazet

Ordino aprova l’inici de les obres al vial de la rotonda de Sornàs que facilitaran l’accés al laboratori P3

Per Àlex Pont

El conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, dirigeix la paraula al cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés.
El conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, dirigeix la paraula al cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés. | À.PONT

El conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, va reiterar ahir la seva voluntat de mantenir un debat cara a cara a la televisió pública amb l’exministre de Salut, Joan Martínez Benazet, per reflectir ambdues posicions envers la instal·lació del laboratori P3 de Grifols a Ordino. «Continuo esperant una resposta perquè expliqui les raons d’aquest projecte sense sentit que amenaça la salut pública del país», va assenyalar Dolsa, afegint que «la voluntat és que Martínez Benazet expliqui els avantatges de les instal·lacions, les quals no existeixen; i jo em dedicaré a explicar la realitat».

Seguint en la mateixa línia, el conseller de l’oposició va manifestar que «no existeix cap motiu econòmic beneficiós, més aviat produirà despeses; ell és el responsable que va firmar la iniciativa i qui hauria de donar la cara». En aquest sentit, va anunciar que la setmana que ve durà a terme una reunió amb els integrants de la plataforma que es posiciona en contra de la instal·lació del laboratori per emprendre un nou rumb en les accions públiques. Igualment, va indicar que, si cal, es realitzaran recollides de firmes per engrandir el moviment, tot i que encara han de perfilar els pròxims passos a seguir.

Quant a la resposta del comú, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va indicar que encara no s’ha dut a terme cap reunió entre administracions i empresaris per avançar el projecte. No obstant això, va defensar la legitimitat de les plataformes que expressen la seva oposició envers l’edificació de Grifols. Tanmateix, va manifestar que el Govern «ha pres una decisió fonamentada i informada en aquest afer; es fa impensable que l’Executiu tiri endavant un projecte sense respectar les normatives de seguretat i més encara en el context d’acord d’associació amb la Unió Europea».

Pel que fa als 10 punts de l’ordre del dia, es van aprovar tots per unanimitat, fins i tot les obres a la rotonda de Sornàs que facilitaran l’accés al Prat de la Farga, l’indret en el qual s’hauria d’ubicar la instal·lació de Grifols. En aquest punt, Dolsa va justificar el seu vot favorable al·legant que «no ho faig per la seva relació amb el laboratori, sinó per les millores d’accés i de mobilitat que propiciaran al futur vial dels afores d’Ordino». A banda, la corporació també va aprovar un suplement de crèdit de 150.000 euros dirigit a la comissió de manteniment, serveis i circulació per dur a terme un canvi de finestres als edificis administratius com a mesura de promoció de l’estalvi energètic.

D’altra banda, aquesta va ser l’última sessió de Consell de Comú per a la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, la qual s’incorporarà a la corporació escaldenca, mentre que el seu substitut, Joan Miquel Armengol, jurarà el càrrec en una sessió extraordinària que es produirà el pròxim 3 d’octubre. Després de rebre les mostres d’agraïment per la feina feta de part de tots els consellers, Tudó va afirmar que «m’entristeix perdre’m l’evolució de l’hotel Casamanya, ja que està trigant bastant a arribar tota la informació requerida entre ambdues parts».

Finalment, Mortés va admetre que el comú està treballant conjuntament amb el Govern per establir els criteris i els informes relacionats amb l’impacte de la construcció en l’àmbit parroquial per la nova llei de la sostenibilitat del desenvolupament urbanístic. De fet, va indicar que van entrar 10 projectes a última hora «que igualment haguessin entrat independentment de la llei». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT