PUBLICITAT

Andorra la Vella

Partit amb vocació de moviment

Acció neix amb la voluntat d’escoltar idees i fer propostes des del primer dia sense esperar que comenci la campanya

Per Albert Belis

La presidenta d’Acció, Judith Pallarés, ahir durant la seva intervenció, amb la sala la Consòrcia plena a vessar.
La presidenta d’Acció, Judith Pallarés, ahir durant la seva intervenció, amb la sala la Consòrcia plena a vessar. | Acció

L’escenari preelectoral està més animat que mai. Si abans de l’estiu va ser Concòrdia que es va fer veure amb força, al final del període estival li ha tocat el torn a Acció, l’escissió de Liberals d’Andorra (L’A) que va perdre les primàries. I és que ahir van aconseguir omplir a vessar amb més d’un centenar de persones (es van haver de posar fins i tot més cadires) la sala la Consòrcia del Centre de congressos d’Andorra la Vella en el seu acte de presentació en societat, on hi havia els simpatitzants de la nova formació –no té afiliats perquè oficialment encara no és un partit–, però també «curiosos» i representants d’altres espais, com ara alguns de la mateixa Concòrdia. 

«Més que un partit som un moviment, un espai de trobada», va assegurar la presidenta del partit i proclamada per aclamació futura candidata als propers comicis, Judith Pallarés, durant el seu discurs. Prèviament, va intervenir el secretari general, Guillem Forné, que va afegir que «som un partit no partidista». Amb la voluntat d’incloure gent de diverses ànimes i d’escoltar propostes, suggeriments i crítiques, han habilitat un correu electrònic ([email protected]), un telèfon (686.055) i han programat sis reunions públiques a les diferents parròquies: la Massana (4 d’octubre), Escaldes-Engordany (18 d’octubre), Sant Julià de Lòria (8 de novembre), Andorra la Vella (22 de novembre), el Pas de la Casa (13 de desembre) i Encamp (14 de desembre). 

En aquest sentit, volen començar a treballar propostes de casos concrets des del primer moment i fer-les públiques, sense esperar que comenci la campanya electoral. Pel que fa al programa electoral, estarà format per idees pròpies del partit i algunes de les que la gent proposi. «No volem anar a la confrontació, ja que hem d’intentar construir perquè hi ha molts reptes, així que no hem de tenir por de parlar i treballar plegats, perquè la divisió ens debilita», va afirmar Pallarés.

Pel que fa a l’organització del partit, durant l’acte es va donar a conèixer l’executiva nacional, que es complementa amb cinc comitès parroquials i un comitè nacional. Amb Pallarés de presidenta i Forné de secretari general, els vicepresidents seran Higini Martínez-Illescas i Jessica Gastó. A més, Forné va explicar que es crearan grups de treball sectorials, com ara d’habitatge o salut, que no estaran controlats per la cúpula, sinó que d’això se n’encarregarà la figura del coordinador.

Després de les intervencions del públic sobre salut i habitatge en què la candidata va pronunciar la frase «m’encanta el cànnabis!» davant la sorpresa dels presents, Pallarés va abordar la política de pactes. En aquest sentit, a diferència de Forné, que va apostar per DA, va explicar que s’aparcarà la decisió mentre es construeix un discurs propi, i negociaran a partir d’aquest discurs.

PUBLICITAT
PUBLICITAT