PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arnau Graslaub es proclama campió de la Copa Catalana

L’andorrà registra aquesta fita per primera vegada en la història del país

Per El Periòdic

Graslaub durant una cursa aquesta temporada.
Graslaub durant una cursa aquesta temporada. | J.M.

Arnau Graslaub ha tingut una temporada d’allò més complicada, en la qual no ha pogut assolir els objectius marcats a causa de les caigudes i lesions, però igualment podrà celebrar una fita històrica, i és que el jove rider s’ha proclamat campió de la Copa Catalana de descens 2022 en la categoria júnior. D’aquesta manera, Graslaub trenca amb l’establert i aconsegueix per primer cop a la història el fet que un corredor andorrà se situï al més alt en aquest esport i categoria.
La Copa Catalana de descens és catalogada com la més prestigiosa i competitiva de les que es porten a terme al país veí del sud, i on habitualment nombrosos corredors internacionals formen part de les proves com a entrenament per a les cites internacionals. D’altra banda, també cal destacar que juntament amb els competidors d’elit se sumen els participants de tota Espanya que normalment hi són presents de manera habitual.


A la classificació final, el ciclista de la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC) ha sumat un total de 650 punts, amb una victòria al Campionat de Catalunya a La Garriga, i dos segons llocs, a 4riders d’Avià i la prova internacional de Vallnord.


De fet, Graslaub ha dominat amb mà de ferro la categoria, traient-li fins a 121 punts al segon classificat, que ha estat Patryk Bak, del BTT La Garriga Club, mentre que el podi l’ha completat Adriel Pons, del Prades Club Esportiu BTT, amb 512 punts.

 

Lesió superada

 

En aquests moments, Graslaub ja es troba recuperat de la luxació d’espatlla que va patir als Campionats del món de Les Gets, a França, segons va poder confirmar el seu equip, i afronta aquesta setmana l’última prova de la temporada, a l’Open d’Espanya de Granada, on va ser campió d’Espanya en categoria cadet ara fa dos anys. Tanmateix, aquesta darrera prova serà l’última com a júnior, i l’any vinent el rider tricolor competirà en elit. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT