PUBLICITAT

Andorra la Vella

Debut a casa

El MoraBanc disputarà l’anada de les semifinals de la Lliga Catalana-II Trofeu Andorra la Vella contra el Força Lleida

Per David Sansaloni

Gorka Aixàs (esquerra) i David Astrié (dreta) durant la presentació del II Trofeu Andorra la Vella, ahir.
Gorka Aixàs (esquerra) i David Astrié (dreta) durant la presentació del II Trofeu Andorra la Vella, ahir. | Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

El MoraBanc tindrà el pròxim dilluns un dels duels més esperats d’aquesta pretemporada. L’equip disputarà l’anada de les semifinals de la Lliga Catalana contra el Força Lleida (rival, a priori, directe a la LEB Or) al Poliesportiu a partir de les 20.00 hores. A banda de ser el primer dels dos duels que es disputaran en el camí del qual podria ser el primer títol de l’any, la trobada contra el Lleida també esdevindrà el II Trofeu Andorra la Vella i, per tant, la presentació oficial de l’equip davant l’afició a casa, al pavelló.


Precisament, al Poliesportiu va tenir lloc la introducció i explicació del que serà el trofeu, la qual va anar a càrrec del president del MoraBanc, Gorka Aixàs, que va estar acompanyat pel cònsol menor de la parròquia, David Astrié. Aquest últim va ser el primer a prendre la paraula, i va declarar que serà «el segon Trofeu Andorra la Vella, que es va instaurar precisament l’any passat, i on l’atractiu principal serà l’estrena a casa del MoraBanc». Astrié va voler recordar que «en l’última edició, el MoraBanc va disputar el partit contra el CSP Limoges, antic campió d’Europa, i es va alçar amb el trofeu, la qual cosa va significar un gran principi de temporada, i aquesta vegada m’agradaria tornar a fer entrega de la copa a l’actual capità».


El cònsol menor també va aprofitar per explicar que durant la cita «ja no tindrem mesures anti-covid-19, com sí que vam tenir l’any passat, començant la temporada una mica més lliures, amb una il·lusió renovada i amb la intenció d’injectar a l’equip tota l’energia necessària per fer un pas més que digne aquesta campanya a la LEB Or». Tanmateix, «el Comú d’Andorra la Vella continuarà donant suport a l’equip perquè s’aconsegueixin els objectius marcats», va dir Astrié, mentre afegia que, de moment, «estem quallant una bona pretemporada».


Per la seva part, Aixàs va assenyalar que «tenim moltes ganes de jugar aquest partit, i tant de bo puguem començar amb una victòria davant la nostra gent», mentre també va agrair el suport del comú, afirmant que la relació amb la institució és com estar «a casa nostra, ja que som un club de la parròquia i juguem al pavelló de la mateixa». Respecte al procediment de cara a la trobada, els abonats del club tindran l’entrada gratuïta, i la resta d’aficionats que vulguin apropar-se podran treure la seva entrada a un preu similar a la d’un partit de lliga (que canviarà segons la zona del pavelló on s’agafin els seients).


Des de la direcció del club es veu aquesta temporada a la LEB Or com una «campanya il·lusionant, la qual estem ansiosos per iniciar», va comentar Aixàs, i tenint en compte el total de tres victòries en quatre partits aquesta pretemporada, l’ambient és, dins de la prudència, optimista.

 

Preparació esperançadora

 

Fins avui dia, el MoraBanc només ha recollit un resultat negatiu pel que fa als duels disputats en aquest període de preparació. L’equip dirigit per Natxo Lezkano va cedir en la primera prova contra el Barça al Palau Blaugrana per 87-80, això sí, donant una bona imatge davant un dels gegants d’aquest esport.


A partir d’aquest punt, tres victòries consecutives. Al Trofeu Vila d’Encamp al Pas de la Casa contra l’Elan Bearnais Pau Lacq Orthez (81-76) i durant la miniestada a Llíria (València) contra HLA Alacant (56-72) i Bayern de Munic (66-64) tot es va traduir en alegries. «Teníem moltes ganes de jugar contra l’Alacant, ja que la resta de partits com Barça o Bayern no ens serveixen de referència en tractar-se d’equips de categoria superior i contra els quals no competirem», va firmar Aixàs, mentre afegia que «amb l’Alacant i el Lleida podem treure una idea del que ens trobarem, i també ens dona pistes per saber en quin punt estem».


Tot i això, el que més «content» fa al president de l’entitat tricolor és el fet de «veure un equip on cadascú sap quin és el seu rol i a què ha vingut». Això sí, «encara ens falta una mica de rodatge i veure una bona versió d’equip, però això arribarà en els partits del campionat lliguer». En conclusió, «les sensacions són bones i pròpies de la pretemporada, i ens està servint per anar veient als nous jugadors», va dir Aixàs. 

 

Precaució i sense pressa amb Nacho Llovet i Tobias Borg

 

La pretemporada està sent d’allò més positiva per al MoraBanc, almenys pel que fa als resultats. L’únic hàndicap han estat els mals que arrosseguen dos dels jugadors tricolor: Nacho Llovet i Tobias Borg. «Llovet té molèsties que, a priori, no haurien de ser greus. Ara, no hem d’arriscar, hem de ser conservadors i aquests problemes poden tenir-los gairebé tots els jugadors en aquesta època», va declarar el president del club, Gorka Aixàs.

D’altra banda, sobre Borg, «no sé en quin punt està, però encara no pot entrenar al 100%, i anirà fent amb prudència i pocs riscs». Ambdós seran dubtes pel partit contra el Força Lleida.

PUBLICITAT
PUBLICITAT