PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tret de sortida a la 38a edició de la Universitat d’Estiu i Tardor

La temàtica vol donar resposta als successos que marcaran el decenni

Per El Periòdic

Ester Vilarrubla durant la inauguració de la 38a edició de la Universitat d’Estiu i Tardor.
Ester Vilarrubla durant la inauguració de la 38a edició de la Universitat d’Estiu i Tardor. | M.P.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va ser l’encarregada ahir de donar el tret de sortida a la 38a edició de la Universitat d’Estiu i Tardor (UETA), un esdeveniment que enguany s’engloba sota el títol Un món en estat d’emergència: transformacions i innovacions. La temàtica que s’abordarà al llarg de quatre sessions presencials, els dies 19 i 20 de setembre i el 24 i 25 d’octubre, està relacionada amb donar resposta als esdeveniments que, sens dubte, marcaran l’actual decenni com és la irrupció de la pandèmia i la guerra d’Ucraïna.

Precisament, Vilarrubla es va centrar en el seu discurs inaugural en com aquestes dues situacions «estan influenciant en les relacions entre països, a la globalització i com hem d’educar perquè les nostres societats apostin cada vegada més pel diàleg i per la pau». De fet, va fer una aposta decidida perquè l’educació sigui «clau» perquè fets d’aquest tipus no es tornin a repetir en el futur. «La Universitat d’Estiu té aquesta clara vocació de crear un espai de reflexió i de debat, i els ponents, que són gent de molt nivell, ens donen aquests coneixements per poder fer aquesta reflexió amb més criteri», va afegir.

La sotsdirectora de l’Institut de Relacions Internacionals i Estratègiques de França (IRIS), va ser la primera ponent del cicle. En la seva conferència, va parlar sobre com alguns d’aquests darrers esdeveniments mundials han canviat el paradigma i han modificat les societats. De cara a avui serà el torn del director d’estudis de la Fundació Metges Sense Fronteres, Rony Brauman, i a l’octubre exposaran les seves idees el catedràtic Javier de Lucas i l’investigador i catedràtic Pere Vilanova.

La UETA se celebra a l’Auditori del Centre de Congressos i és gratuïta i oberta a tot el públic.

D’altra banda, i preguntada sobre el possible absentisme escolar del germà de la nena del vel, Vilarrubla va posar en relleu que «en aquest moment no hi ha cap cas d’absentisme detectat pel ministeri de cap alumne que hagi d’estar escolaritzat». En aquest sentit, va dir que es tracta «d’una bona notícia», assegurant que des del Govern «sempre estem molt pendents» de què tots els alumnes en edat escolar que hagin d’anar a l’escola hi van.

Finalment, quant a les converses amb els països veïns pel que fa a l’homologació de títols, va indicar que els tràmits «segueixen el procés que tocava», especialment amb Espanya, ja que en el cas de França «ens van dir que mai hi havia hagut cap impediment». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT