PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Objectiu DHC

Els sèniors masculí i femení del VPC es preparen per afrontar les fases prèvies a la Divisió d’Honor Catalana

Per David Sansaloni

L’equip masculí del VPC durant una de les estades de pretemporada.
L’equip masculí del VPC durant una de les estades de pretemporada. | VPC Andorra Rugby XV

El primer equip del VPC masculí i l’equip sènior femení es troben en la recta final de les seves respectives pretemporades, i els integrants d’ambdós conjunts tenen la vista posada en les fases prèvies a la Divisió d’Honor Catalana (DHC). L’objectiu és clar: assolir la categoria. Així ho va recalcar l’entrenador dels equips i exjugador tricolor, Dani Raya, el qual va afirmar que «veig il·lusió, ganes i capacitat per ser un dels equips que conformen la DHC, tant pel que fa a les noies com als nois».


Pel que fa al combinat masculí, aquest ha mantingut el gros del grup de l’any passat, i on més canvis hi ha hagut ha sigut a la banqueta, amb entrenador i cos tècnic nous. «Hem realitzat un parell d’estades de pretemporada, i tot i que també hem aprofitat per integrar la nostra idea de joc, el més important era fer treball de grup, que feia molts anys que no es feia», va explicar Raya.


El sènior A ha quedat enquadrat en el grup C de la fase prèvia a la DHC, juntament amb ell CN Poblenou, el CR Spartans, l’FC Barcelona blau, el CR Tarragona, el Químic Equip de Rugby i el CRUC. El sistema de competició comptarà amb tres grups de set equips, i seran els quatre primers els que es faran amb una plaça per a la DHC, mentre que la resta aniran a la Primera Catalana. Tant en una com en l’altra competició, es disputarà una única volta que se sumarà al play-off, fent un total d’11 partits.


D’altra banda, l’equip femení tornarà a disputar una fase prèvia, on intentarà refer-se del record de l’any passat, quan no van poder classificar-se al grup de la mort. En aquest cas, el CRUC/RC Cornellà i la UE Santboiana seran els rivals de les tricolor en un format a dos partits i una sola volta. El primer i segon classificats competiran a la DHC, mentre que el tercer de cada grup (un total de tres) anirà a la Primera Catalana.


«El duel contra el CRUC serà la clau, ja que la Santboiana sabem que és un equip molt fort, el qual va quedar finalista de la DHC l’any passat», va dir Raya. Les tricolor disputaran 10 partits, independentment de la competició a la qual vagin, en ser una lliga a doble volta, més el play-off. La situació del sènior femení s’ha complicat aquest any a causa de l’adeu d’unes 10 jugadores per temes d’estudis, entre altres, però el tècnic es mostra optimista «gràcies al caràcter de les noies i alguns reforços. 

 

Suport del Govern

 

El rugbi serà la tercera punta del trident a tenir en compte pel Govern, sobretot pel que fa a les ajudes econòmiques. Després de l’FC Andorra i el MoraBanc, el VPC va ser l’altre nom que va sortir durant el seu discurs en el Debat d’Orientació Política que va realitzar el cap de Govern, Xavier Espot, en el qual va afirmar que «seguirem treballant a favor de la presència dels nostres equips en lligues internacionals en altres disciplines, especialment acompanyant el rugbi en la nova etapa que inaugura».


Per la seva part, el secretari d’estat d’Esports, Justo Ruiz, va recalcar les paraules d’Espot en assenyalar que «el rugbi sempre ha estat subvencionat pel Govern com a club històric, i aquest any s’ha augmentat el pressupost i estarem al costat». 

 

El calendari

 

  • Sènior masculí

01-02/10/22     CN Poblenou-VPC
08-09/10/22     VPC-CR Spartans
15-16/10/22     FCB Blau -VPC
22-23/10/22     VPC-CR Tarragona
29-30/10/22     Jornada de recuperació
05-06/11/22     Químic Equip de Rugbi-VPC
12-13/11/22     Descans
19-20/11/22     VPC-CRUC
26-27/11/22     Jornada de recuperació

 

  • Sènior femení

01-02/10/22     VPC-CRUC/RC Cornellà
08-09/10/22     UE Santboiana-VPC
15-16/10/22    Jornada de recuperació
22-23/10/22    Descans

 

* Sistema Competició Fase Prèvia DHC: En homes, tres grups de set equips; els quatre primers van a DHC (12 equips) i la resta a Primera catalana. En fèmines, tres grups de tres equips, els dos primers van a DHC.

PUBLICITAT
PUBLICITAT