PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Pitavola tanca portes amb els productors locals de protagonistes

El mercat de muntanya inaugura l’escultura de la Serenalla

Per El Periòdic

Un visitant rep el canvi després de comprar en una parada.
Un visitant rep el canvi després de comprar en una parada. | E. C.

La Pitavola del Comapedrosa ha celebrat el seu segon aniversari amb un gran èxit de participació en totes les activitats i amb una alta afluència a la fira-mercat de muntaya, segons va informar ahir el Comú de la Massana en un comunicat. «De nou, un dels aspectes que més han valorat els visitants ha estat el descobriment del casc antic d’Arinsal», va afirmar el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde.

D’altra banda, un dels punts forts de l’esdeveniment és que els productors locals tenen l’oportunitat d’explicar directament les característiques dels seus productes als visitants. «Cada cop el públic valora més els productes artesans i de proximitat. Des del Comú de la Massana volem contribuir a la seva promoció, donant-los espais com la Pitavola, perquè puguin vendre els seus productes, però també perquè es donin a conèixer», va assegurar Gueimonde. Entre els visitants hi va haver molt públic local, però també turistes que van passejar per les parades i que també van participar en les sortides guiades i tallers.

La percepció dels paradistes és que, pel que fa als turistes, el públic francès és el que més busca l’autenticitat dels productes artesanals, tot i que cada cop hi ha més espanyols que valoren aquests articles. A més, estan satisfets amb la bona acollida dels productes entre el públic andorrà, que ha vingut des de totes les parròquies.

En general, els responsables dels diferents estands (que són els mateixos productors) fan una bona valoració de les vendes que han realitzat, tot i que difereixen sobre el punt àlgid de vendes, que seria entre divendres a la tarda i els migdies de dissabte i diumenge. Això sí, coincideixen que l’afluència ha estat bona durant els tres dies de la fira.

Per un altre costat, ahir es va inaugurar l’escultura de la Serenalla, a l’entrada del Parc Natural del Comapedrosa, obra del ferrer artístic Jordi Ilamolla. «Aquesta serenalla l’he fet amb xapa-corten, donant-li volum al buit, i després he introduït uns tons d’inoxidable per enriquir el material i donar color i rugositat a l’obra», va explicar Illamola. Un dels objectius és posar en valor els oficis tradicionals, i per això l’any passat el mateix artista va realitzar en directe l’escultura d’una pitavola, que es va instal·lar al centre d’Arinsal.

PUBLICITAT
PUBLICITAT