PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cabanes calcula que s’han abatut entorn del 85% d’isards permesos

No es té constància de cap incident ni accident greu durant la setmana

Per Pol Forcada Quevedo

Imatge d’arxiu d’un isard.
Imatge d’arxiu d’un isard. | El Periòdic

La Setmana de l’Isard ha posat el punt final enguany. El president de la FACIP, Josep Maria Cabanes, calcula que s’ha abatut entorn el 85% del total d’isards permesos i, per tant, no s’ha caçat un 15%. Una xifra superior a la de l’any passat, que va ser del 10%. «De totes maneres no sabrem la xifra exacta fins al migdia, un cop acabi el recompte i els caçadors tornin les anelles», va dir el president de la FACIP. 

La valoració de Cabanes és molt bona i positiva. A més, celebra que cada cop hi ha més participants. «Ens hem trobat amb molts caçadors joves que s’inicien i amb adults que van acompanyats pels fills, tant nens com nenes», va explicar Cabanes. En aquest sentit, recalca la participació de més dones «que també han caçat algun exemplar: és una notícia extraordinària».

Al llarg de la setmana no s’ha tingut constància de cap incident ni cap accident greu, per la qual cosa el president de la FACIP va felicitar el col·lectiu de caçadors «pel seu bon comportament i la gestió que s’ha fet». 

Paral·lelament, Cabanes va destacar la importància de la política dels darrers anys, la qual no permet disparar a cabres ni cabrits, en comparació a la gestió de fa un temps enrere, que era molt més agressiva. «És per això que ara tenim tants isards a les nostres muntanyes, més que Catalunya o França», va afirmar. Així mateix, el president va refermar que aquestes normes s’han d’assimilar des de ben petits «per aprendre a respectar i saber triar els animals».

La Setmana de l’Isard d’aquest any comptava amb l’autorització de 201 captures, 36 més respecte de l’any passat, i amb la inscripció de 625 caçadors, 24 més que l’any anterior. Pel que fa al recompte d’exemplars, enguany s’ha batut el rècord històric de comptatge, «tot i que no es van acabar de comptar tots a causa de la calor, ja que dificulta veure els isards», va dir Cabanes. La xifra ha estat de 1.300 exemplars. 

Per la seva banda, el Cos de Banders ha estat vetllant pel compliment de la normativa i el bon desenvolupament de la caça al mateix medi, mentre que des de l’altra banda de la frontera, els Agents Rurals Catalans han vigilat que no hi hagués traspàs dels límits fronterers per part dels caçadors del Principat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT