PUBLICITAT

Cinca, Martí, Casadevall i Baró presenten "un projecte amb vocació de governar"

  • En el cas que no sigui possible, volen garantir l'estabilitat política
  • La intenció és la de "sumar però no a qualsevol preu"
10022011projecte
Miquel Aleix, Jordi Cinca, Enric Casadevall, Antoni Martí, Ladislau Baró, i Jordi Babi, després de la roda de premsa d'aquest dijous. Foto: ANA / M.T.
Jordi Cinca, Antoni Martí, Enric Casadevall, Ladislau Baró, Miquel Aleix i Jordi Babi han presentat oficialment aquest dijous el nou projecte polític que té una clara "vocació de governar" i, si no és possible, garantir l'estabilitat política. Els seus impulsors han assegurat que és un projecte obert que vol "sumar però no a qualsevol preu". A més, vol tenir una "clau andorrana" tenint en compte les especificitats del país, i han afegit que el programa estarà centrat en la qüestió econòmica. També han advocat per la moderació, la no crispació i la centralitat que vol tenir el nou projecte.
L'independent Jordi Cinca, juntament amb els encara cònsols d'Escaldes-Engordany, Antoni Martí, i de Canillo, Enric Casadevall, i el líder del PRA, Ladislau Baró, acompanyats d'una de les cares d'Andorra pel Canvi, l'escaldenc Miquel Aleix, i un representant d'UP d'Encamp, Jordi Babi, han presentat el naixement del nou projecte polític de centre que ja va avançar l'ANA aquest dilluns.

Tots els impulsors d'aquesta nova força han coincidit en assegurar que tenen una clara "vocació de governar" i que per tant engeguen el projecte d'una manera seriosa i sòlida i amb la voluntat de "sumar i no tancar les portes a ningú, però no a qualsevol preu", ja que volen vertebrar l'alternativa a través dels aspectes programàtics, i reconeixen que "sense una ideologia forta, serà un fracàs".

De fet, són conscients que per governar han de tenir presència a totes les parròquies, i consideren que els diferents pactes que s'estan creant els donaran suport a través de diferents modalitats, des d'una integració directa fins a un acord tipus federació o tipus col·laboració tant preelectoral com postelectoral, tal com ha assegurat Ladislau Baró.
La nova formació no té encara ni nom ni candidat perquè és un projecte que no està tancat del tot, però s'ha volgut deixar clar que defugen de la crispació i els bloquejos polítics, que "no estem aquí per anar en contra de ningú", i que "qui pensi que això és només una suma de persones per tombar l'adversari s'equivoca". També han dit que es tracta d'un equip plural i competent, amb gent amb experiència política, però també apostant per la renovació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT