PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El programa professional de l’Andorra Taste conclou amb èxit

La jornada ha acollit durant tres dies prop de 1.000 espectadors de més de 26 països

Per Anna Casanova

Una senyora gaudeix d’una degustació a l’Andorra Taste, ahir.
Una senyora gaudeix d’una degustació a l’Andorra Taste, ahir. | SFGA/CEsteve

La primera edició del programa professional de l’Andorra Taste va finalitzar ahir amb un balanç molt positiu. Un esdeveniment en què durant tres dies, gairebé 650 persones en streaming i 350 inscrits presencialment, provinents de més de 26 països diferents, han pogut gaudir de múltiples ponències d’alguns dels cuiners amb més renom a escala mundial, com per exemple Óscar García, xef de Baluarte; Oriol Castro, del restaurant Disfrutar; o Ana Ros, xef del Hinsa Franko i la millor cuinera del món el 2017. El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, va remarcar que «hem tingut una gran rebuda del públic assistent al programa professional i, ara, penso que la jornada popular també pot ser un èxit». 

Concretament, l’Andorra Taste donarà pas fins diumenge a un cap de setmana ple de degustacions i activitats obertes al públic i sobretot als més petits, amb l’objectiu de descobrir i apropar la gastronomia d’alta muntanya a la ciutadania, que «és un element molt important a destacar», va valorar Torres. Així, en el programa s’inclou una oferta d’una quinzena de restauradors diferents que portaran propostes com showcookings o tallers per als infants, tot amb entrada lliure. «Hem volgut que sigui molt dinàmic i interactiu perquè la població i els restauradors tinguin aquest contacte directe», va assegurar el ministre.

La parròquia que ha estat seu de la primera edició del congrés ha estat Escaldes-Engordany. La cònsol major, Rosa Gili, va apuntar que «estem molt contents d’haver acollit l’Andorra Taste, perquè pensem que és el tipus d’esdeveniments que hem de fer, amb una peculiaritat nostra que és la cuina de muntanya». A més, Gili va afirmar que hi ha hagut un augment de visitants a la parròquia, motivats per la iniciativa. «Aquests són el tipus d’activitats que donen vida i que, a més, són de qualitat», va observar.

Pel que fa a la continuïtat de l’esdeveniment, Torres va confirmar una segona edició, tot i que encara «és molt prematur per dir com s’enfocarà», va matisar. A més, va asserir que «el xef Michel Bras –que ha guanyat el primer premi de l’Andorra Taste– va destacar que s’ha de democratitzar la cuina, apropant-la als esplais o a la gent gran perquè mengin millor i més sa, i aquest hauria de ser un dels fils conductors de la pròxima edició». Per la seva banda, la cònsol major d’Escaldes-Engordany va assenyalar que la corporació està disposada a sumar-s’hi en un futur, però va recordar que encara s’ha de dur a terme el balanç final un cop finalitzades totes les jornades per analitzar el retorn.

Per acabar, cal destacar que aquest és el primer congrés culinari d’alta muntanya no només d’Andorra, sinó de tot el món. En aquesta línia, el titular de Turisme va asserir que «ens posiciona com el destí d’alta muntanya de la gastronomia, i això ho han apreciat tots els xefs, que també han manifestat la seva voluntat d’ajudar i participar en el que faci falta perquè es puguin celebrar més congressos aquí a Andorra». Amb tot, aquesta ha estat una intensa jornada que ha acollit 23 ponències, cinc àpats i diverses taules rodones, amb «reflexions i un retorn molt interessants que hem pogut compartir amb tots els xefs», va sostenir Torres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT