PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arrenca el 51è Andorra Rally Fullslip amb 43 participants

Joan Vinyes, Gerard de la Casa o Antonio Garcia, els pilots més significats

Per El Periòdic

L’equip Vinyes, ahir a la tarda al pont de la Rotonda.
L’equip Vinyes, ahir a la tarda al pont de la Rotonda. | ACA

Enmig d’una gran expectació, el 51è Andorra Rally Fullslip va donar ahir el tret de sortida al pont de la Rotonda d’Andorra la Vella, amb la presència de nombroses autoritats. La cursa se celebrarà avui, entre les 08.30 i les 18.45 hores, amb l’aparcament Prada Casadet com a centre neuràlgic.

Els 43 equips participants faran nou trams cronometrats (quatre d’ells diferents) que totalitzaran gairebé 80 quilòmetres de velocitat. Els trams seran Coll d’Ordino, de 8,81 km (dues vegades en sentit Canillo) i 8,37 km (tres vegades en sentit Ordino), Fontaneda (9,69 km, dues vegades) i Anyós (8,46 km, dues vegades).

Entre els participants hi ha molts equips d’una alta qualitat esportiva, alguns pilotant peces originals de l’època a la qual pertanyen. Entre aquests participants hi ha deu antics guanyadors de l’Andorra Rally, com ara Joan Vinyes o Gerard de la Casa.

Entre la llista de corredors hi ha una de les novetats de la prova, la participació del pilot de circuits Antonio García, que corre amb Guillem Santacreu de copilot en l’habitual Opel Ascona 2.000 SR d’aquest darrer. Antonio García és pilot oficial de Corvette Racing en el campionat IMSA dels Estats Units.

Diversos equips prenen part en el ral·li en la categoria Legend, estrictament d’exhibició, una bona part d’ells aportats per l’organització Fullslip. Molts d’aquests automòbils acrediten una gran rellevància històrica.

El ral·li de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) arriba aquest any a la 51a edició. Fins el 2007 va ser de velocitat; de 2008 a 2011 va combinar les modalitats de velocitat per a cotxes moderns i regularitat per a clàssics i va ser aquesta última l’única convocada a partir de 2012. Després de deu anys, el ral·li torna a la velocitat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT