PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS demana pel nombre de casos de càncer al país

També pregunta pel registre i el calendari per la seva publicació

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu dels consellers generals, Jordi Font i Susanna Vela.
Imatge d’arxiu dels consellers generals, Jordi Font i Susanna Vela. | PS

La consellera general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata Susanna Vela va entrar dijous una bateria de preguntes a Sindicatura interessant-se pels casos dels afectats de càncer, el nombre i la tipologia, que han perjudicat la població andorrana els darrers tres anys. De la mateixa manera, els socialdemòcrates van demanar per l’estat en què es troba l’elaboració del registre de la malaltia, el qual ha d’incloure tots els casos diagnosticats entre la població i en un període de temps determinat i, a més a més, l’estat de la confecció del calendari previst per a la seva publicació.

Seguint la mateixa direcció, Vela també va demanar dades i informació al voltant dels tipus i el nombre de càncers diagnosticats els darrers tres anys, tenint en compte tant els registres de què disposen el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). Alhora, els socialdemòcrates pretenen que l’Executiu especifiqui els resultats mitjançant franges d’edat i gènere, els tipus d’afectació i el nombre de càncers registrats. 

D’altra banda, la consellera general es va interessar pels centres sanitaris que acullen els pacients del Principat per fer tractaments de radioteràpia, i va preguntar pel desglossat per centres i tractaments de diferents tipus de càncer. Finalment, Vela va preguntar en quina fase d’elaboració es troba el registre de càncer amb tots els casos diagnosticats entre la població i en un període determinat, i quin és el calendari previst per a la seva publicació.

En aquest sentit, les preguntes formulades, que el Govern haurà de respondre de manera escrita, busquen aprofundir el coneixement sobre la malaltia vist que l’Executiu ha expressat «la seva aposta per oferir els millors i més capdavanters serveis als malalts oncològics, amb la finalitat de facilitar-los la màxima qualitat de vida, garantir la millor condició de serveis assistencials i seguretat del tractament, i assegurar els millors resultats». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT