PUBLICITAT

Andorra la Vella

Trident ofensiu

L’FC Andorra presenta oficialment els darrers fitxatges de Mustapha Bundu, Sinan Bakis i Christos Almpanis

Per David Sansaloni

D’esquerra a dreta: Almpanis, Bakis i Bundu, durant la seva presentació, ahir.
D’esquerra a dreta: Almpanis, Bakis i Bundu, durant la seva presentació, ahir. | EL PERIÒDIC

L’FC Andorra va presentar ahir les darreres incorporacions del mercat estival. Un trident 100% ofensiu, amb tres cares noves provinents de lligues estrangeres. Tot i estar ja integrats completament en el conjunt tricolor, i fins i tot haver gaudit dels primers minuts de la temporada, Mustapha Bundu, Sinan Bakis i Christos Almpanis van tenir les seves primeres paraules com a jugadors de l’FC Andorra.


Juntament amb ells va estar el director esportiu, Jaume Nogués, el qual es va mostrar «molt satisfet» de l’evolució i finalització del mercat de fitxatges. «Són jugadors que volíem, i en el moment en què van sortir les oportunitats no vam dubtar en incorporar-los», va dir Nogués, mentre afegia que, tot i això, «no va ser gens fàcil, ja que són noms del mercat estranger i, per tant, també tenien ofertes molt interessant sobre la taula, d’equips superiors».


El primer a prendre la paraula va ser Almpanis, el qual arriba com una peça polivalent, perquè pot actuar en les tres posicions d’atac indistintament. «L’adaptació està sent ràpida gràcies als companys i a l’entrenador. Segur que podem fer grans coses aquesta temporada, perquè veig un grup molt atractiu i amb qualitat suficient», va declarar el grec.


D’altra banda, en el cas de Bakis, aquest ja sap el que és estrenar-se com a golejador tricolor en haver anotat l’últim gol de l’equip, la setmana passada contra el CD Mirandés per posar l’empat (1-1) i salvar un punt vital. «Vaig tenir un debut molt maco i estic molt content pel gol, però hauria sigut millor si haguéssim guanyat», va assenyalar el davanter, que està cridat a la titularitat i esdevenir el 9 referent dels del Principat.


Finalment, Bundu arriba per reforçar els extrems. Jugador ràpid, hàbil i amb bona combinació. Provinent de l’Anderlecht en qualitat de cedit, el de Serra Lleona se suma a les ordres de Sarabia atret pel futbol espanyol. «L’equip juga un estil diferent del que estic acostumat, però puc ajudar molt amb les meves característiques», va comentar l’atacant, que també té currículum per fer grans coses com a tricolor.

 

Estretègia de transparència

 

Nogués no ha tingut un mercat de fitxatges fàcil, i és que la manca d’oportunitats en el context nacional va fer que l’equip directiu hagués de posar l’ull a fora. «Estic molt agraït a tots i cadascun dels treballadors del club, ja que la feina d’scouting que s’ha fet ha sigut molt bona, i això ens ha permès portar jugadors d’aquest perfil».


El director esportiu va confirmar que l’equip «va començar a mirar el mercat estranger la temporada passada, però molt per sobre, perquè no sabíem si finalment aconseguirem l’ascens». La clau per vendre l’FC Andorra ha estat, segons Nogués, «en fer una feina de transparència. No mentir, deixar clar els objectius i exposar el projecte tal com és, amb honestedat. I a partir d’aquí és quan se’ns ha pres seriosament».

 

Límit salarial variable

 

Sobre el límit salarial també va matisar alguns aspectes Nogués, i és que els 6,5 milions establerts per LaLiga «són variables, i poden dependre d’ingressos o despeses que vagin apareixent». De fet, el milió d’euros que destinarà el Govern a l’FC Andorra no s’englobava dins d’aquests 6,5 milions, dels quals «tampoc hem esgotat la totalitat». El club, doncs, deixa un marge de maniobra per cobrir qualsevol imprevist, com pot ser haver d’acudir al mercat hivernal.


Finalment, respecte a les obres a l’Estadi Nacional, «encara queda aproximadament un mes perquè quedi tot enllestit, ja que LaLiga sempre va incorporant millores». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT