PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ACA rebrà 20.000 euros per potenciar els eSports

El Govern i l’entitat signen un conveni destinat a formar nous pilots digitals

Per El Periòdic

Un instant del conveni entre el Govern i l’ACA, ahir.
Un instant del conveni entre el Govern i l’ACA, ahir. | ACA

L’Automòbil Club d’Andorra (ACA) i el Govern van signar ahir un conveni de patrocini per impulsar el primer projecte d’esports digitals del país, pel qual l’entitat rebrà 20.000 euros. L’ACA eSports preten «impulsar els esports electrònics al Principat, formar una nova generació de pilots digitals, competir al nivell més alt i contribuir a difondre els esports virtuals al país de manera professional, responsable i compromesa amb els valors de l’esport», segons van explicar des de l’entitat automobilística.


A l’acte va acudir el tresorer de l’Automòbil Club, Jordi Alcobé, que va estar acompanyat pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. De fet, el mateix Gallardo va afirmar que «els eSports, són una aposta de país, i teníem clar que el primer conveni d’aquestes característiques havia de ser amb una entitat de casa, amb gent de casa». Tanmateix, el ministre va afegir que «darrere d’aquest projecte hi ha un bon treball i una línia clara del que es vol assolir: formar pilots i també joves».


Per la seva part, Alcobé va explicar que «aquest és un projecte estratègic que està en línia amb el treball de modernització i digitalització del club, alhora que estableix les bases d’una entitat de serveis per a les famílies d’ara i també per a les del futur». El dirigent de l’ACA va recalcar que, «per descomptat, és una oportunitat esportiva, som una federació automobilística i els esports digitals obren la porta a desenvolupar tota una nova generació d’esportistes digitals que poden accedir a competicions d’alt nivell sense necessitar els grans pressupostos que exigeix l’entorn real». Sobre l’activitat de l’ACA eSports, el dirigent va afegir que «la modalitat del SIM Racing ens permet poder competir al més alt nivell sense haver d’estar en els circuits, i això a més a més fa que sigui una activitat altament sostenible».

 

Quatre àrees de treball

 

El projecte s’organitza a través de quatre àrees de treball. En primer lloc, un centre tecnològic ubicat al Centre Esportiu d’Ordino, l’ACA eSports Center. D’altra banda, es compta amb un espai formatiu, en primera instància en la disciplina de SIM Racing, anomenat ACA eSports Academy, el qual es utilitzat per un equip professional d’esportistes virtuals, l’ACA eSports Team, actualment centrats en l’automobilisme virtual. Finalment, l’ACA eSports Events, és un apartat dedicat a organitzar esdeveniments d’esports virtuals nacionals i internacionals. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT