PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot i Ubach participen en la 77a assemblea general de l’ONU

El cap de Govern intervindrà el 23 de setembre vinent

Per El Periòdic

El ministre Jordi Torres intervé a l’ONU.
El ministre Jordi Torres intervé a l’ONU. | Govern d\'Andorra

Setmana intensa de la delegació andorrana a Nova York. Entre el 19 i el 23 de setembre el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, participaran en la 77a Assemblea General de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) i en les reunions d’Alt Nivell fixades en l’agenda de les Nacions Unides per aquesta setmana, segons va revelar ahir el ministre Portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. 

El programa de la delegació andorrana inclou també diferents reunions bilaterals i trobades amb alts mandataris dels diferents estats i organismes que hi participen. D’aquesta manera, l’agenda bilateral inclou trobades amb Lituània, Hongria, Portugal, els Emirats Àrabs, Xipre, Suïssa o Estònia, entre altres països. La intervenció del cap de Govern en el debat general està prevista pel divendres 23 de setembre. 

La 77a Assemblea General de les Nacions Unides se celebra a Nova York sota el títol Un moment decisiu: solucions transformadores per a desafiaments interrelacionats, amb la direcció del seu president, Csava Körösi. La sessió d’enguany inclou, entre altres esdeveniments d’alt nivell, la celebració de la Cimera sobre la transformació de l’educació, en la qual participarà el cap de Govern i que va tenir una sessió prèvia a París, el mes de juny passat, amb la participació de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. Per la seva part, la ministra Maria Ubach prendrà part, entre d’altres, en la reunió d’Alt Nivell de Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes i a la trobada de ministres iberoamericans.

PUBLICITAT
PUBLICITAT