PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una dotzena d'activitats esportives, formatives, culturals i d'oci per celebrar la Setmana de la gent gran a Sant Julià

Codina celebra que els padrins de la parròquia estan "retrobant la normalitat"

Per El Periòdic

Montse Cobo i Mireia Codina, durant la presentació de la 5a Setmana de la gent gran.
Montse Cobo i Mireia Codina, durant la presentació de la 5a Setmana de la gent gran. | ANA / M.P.

Donar a conèixer les diferents activitats que s'organitzen des de la parròquia per a la gent gran, generar moments de socialització entre les persones d'edat avançada i agrair el paper que han jugat durant la pandèmia són els principals objectius amb els quals el comú de Sant Julià de Lòria ha organitzat la dotzena d'activitats que conformen la 5a Setmana de la gent gran, un esdeveniment obert a totes les persones del país a partir dels 60 anys que tindrà lloc entre els propers 26 de setembre i 1 d'octubre. Al llarg d'aquests dies, per tant, el comú ha dissenyat un seguit de propostes esportives, formatives, culturals i lúdiques que es clouran coincidint amb el Dia internacional de la gent gran, una jornada que oferirà als inscrits una missa a l'església parroquial laurediana amb un aperitiu musical posterior amenitzat per The Dancing Queens.

Entrant al detall del programa, tal com han explicat aquest dimecres la cònsol menor de Sant Julià, Mireia Codina, i la cap del departament de Serveis Socials, Montse Cobo, les activitats s'iniciaran el dilluns 26 de setembre amb un taller d'elaboració de cremes corporals (de 10.00 a 12.00 hores a la cuina de l'Escola d'Art) i un campionat de billar (de les 16.00 a les 20.00 hores a la Llar de Lòria). L'endemà hi haurà un escapeland per la parròquia, un dinar de germanor entre tots els inscrits (amb un preu de 6 euros) i un taller de risoteràpia.

De cara al dimecres 28 de setembre s'ha previst una masterclass d'aiguagim a Caldea, i un taller de paraules a càrrec de l'escriptor i poeta Antoni Rodríguez. El 29 de setembre es donarà pas a una classe de ioga i al taller formatiu 'Empoderament i envelliment actiu', una activitat adreçada a professionals de l'àmbit social, sanitari i sociosanitari amb l'objectiu de millorar les seves habilitats de tractament envers la gent gran. És previst que hi participin una trentena de persones.

El divendres 30 de setembre s'oferirà una única activitat que consistirà en una excursió a Ordino que es farà de manera conjunta amb la resta de cases pairals del país. Així, la gent gran farà la Ruta del Ferro i, posteriorment, gaudiran d'un dinar a l'hotel Coma. En aquest cas, el preu de l'àpat serà de 10 euros. L'1 d'octubre es donarà pas a la missa i l'aperitiu musical.

Sant Julià de Lòria recupera la celebració de la Setmana de la gent gran amb plena normalitat després de la pandèmia. Malgrat que Codina i Cobo no han avançat les persones que hi participaran, cal destacar que durant l'edició del 2019 hi van prendre part al voltant de 800. En aquest sentit, la cònsol menor ha assegurat que la gent gran de la parròquia "està retrobant la normalitat" i estan animats a l'hora de participar en les activitats organitzades pel comú. La reforma de la plaça Major, ha recordat, ha estat una acció molt atractiva per als usuaris de la Llar de Lòria, ja que gràcies a la proximitat i als nous equipaments instal·lats disposen d'un nou punt de reunió i socialització, segons ha informat l'ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT