PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Andorra Taste esdevé l’escenari de promoció de la cuina del país

Tant el Govern com la corporació escaldenca es mostren partidaris de repetir la cita

Per Lídia López

Dolsa, Torres, Espot i Lana, en acabar la inauguració de l'Andorra Taste
Dolsa, Torres, Espot i Lana, en acabar la inauguració de l'Andorra Taste | L. L.

L’Andorra Taste, les jornades gastronòmiques d’alta muntanya que enguany s’han posat en marxa, van arrencar ahir de forma oficial amb la inauguració i les primeres demostracions i ponències. Durant l’obertura del congrés, els encarregats de donar la benvinguda als assistents, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres; el cònsol menor del Comú d’Escaldes-Engordany, Joaquim Dolsa; i el director de Vocento Gastronomia, Benjamín Lana; van coincidir en descriure la cimera com un gran escenari per a posar en relleu la cuina andorrana, a la vegada que van destacar l’oportunitat del Principat per diversificar el seu turisme mitjançant la gastronomia. «Ens agradaria que d’aquí a uns anys, tots els cuiners d’alçada pensin en Andorra com a punt de referència», va concloure en el seu parlament Lana, que més enllà de veure l’Andorra Taste com una ocasió per posicionar el país davant d’un nou perfil de turista, va valorar que «podem contribuir que l’hostaleria, la cultura i el sector primari s’uneixin en un objectiu de país».

Des de les administracions locals, el ministre va refermar que «aquí es demostra la voluntat política que hi ha de promocionar el país a través de la gastronomia», i també va incidir que l’ocasió «es pot aprofitar perquè els cuiners andorrans també donin aquest valor afegit». I en una línia similar, Dolsa va recalcar que «penso que ens aporta molt com a país i que ens ajuda a posicionar-lo», afegint que «també anima a la cuina andorrana a aspirar a una mica més». D’altra banda, el cònsol escaldenc també va posar en relleu la necessitat de promoure la gastronomia local, pel fet que «amb la crisi climàtica que patim, és més important que mai utilitzar productes de proximitat».

La temàtica que dona el fil conductor de la cimera és la gastronomia d’alta muntanya o d’alçada. En aquesta primera edició, el territori convidat són els Andes, malgrat que també participin xefs andorrans, francesos i espanyols. Segons Torres, la voluntat és que les jornades professionals s’erigeixin en un «intercanvi d’experiències enriquidor», mentre que Lana va exposar que el congrés esdevé una gran oportunitat per «posar en comú les tècniques i trajectòria dels cuiners d’alçada». Així mateix, el cònsol menor va valorar que «la cuina ens uneix a tot el món i totes les civilitzacions», sentenciant que «podem trobar lligams entre llocs molt distants».

Per tot plegat i les bones sensacions recollides, tant Torres com Dolsa van estar d’acord en repetir aquest congrés l’any vinent. «És una gran oportunitat que crec que valdria la pena treballar i no deixar-la escapar», va precisar el cònsol, mentre que el ministre va declarar que «desitjo que la primera edició de l’Andorra Taste sigui un èxit i ens puguem retrobar l’any que ve».

Les jornades professionals tindran lloc entre els dies 14 i 16 al Prat del Roure, i compten amb un miler d’inscrits. I del 16 al 18 s’obrirà l’esdeveniment a tot el públic amb tastets, showcookings i tallers al carrer dels Veedors. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT