PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Massana inaugura un parc caní de 750 m2 a la zona del Pradet

El nou espai està concebut perquè els gossos juguin amb elements psicomotrius

Per El Periòdic

Un moment de la inauguració del parc caní.
Un moment de la inauguració del parc caní. | Comú de la Massana

Les cònsols de la Massana, Olga Molné i Eva Sansa, van inaugurar ahir el parc caní de 750 m2 del Pradet de la Massana, acompanyades pels alumnes de l’escola andorrana, els quals van ser els ideòlegs de la construcció d’aquest nou equipament destinat als animals domèstics.
Pel que fa a les característiques de l’àrea, el nou espai està concebut perquè els gossos puguin jugar amb els diversos elements d’esbarjo i psicomotricitat i també entremig dels arbres i pedres atorgant d’aquesta manera un component d’interacció directa amb la naturalesa. A més a més, també permetrà la funció de relació amb altres animals. El parc compta amb una font perquè puguin beure, una zona de pipicà i un seguit de bancs de repòs per als propietaris.

«Es tracta d’un clar exemple de participació ciutadana, ja que han estat els escolars els qui van fer la proposta de construir aquest parc caní, que esperem que agradi molt als usuaris», va afirmar la cònsol major de la Massana, Olga Molné. Al seu torn, la cònsol menor, Eva Sansa, va ser l’encarregada de fer les explicacions durant el recorregut per la instal·lació i de respondre les preguntes dels infants, que van assegurar que el caniparc compleix amb les expectatives que tenien quan van elaborar el projecte.

D’altra banda, la jornada inaugural també va comptar amb la presència de representants de les associacions d’animals Gossos, Laika i Nami. En aquest sentit, la presidenta de Nami, Desirée Abarca, va explicar les normes que cal respectar a un caniparc, com mantenir l’espai net i la porta tancada. També va fer una demostració pràctica de com entrar a l’espai amb els gossos, permetent que l’animal es vagi acostumant al parc i als altres usuaris. Finalment, Abarca va assegurar que un parc caní és una bona opció, ja que els animals poden fer exercicis que no poden fer a casa, segons va informar el Comú de la Massana en un comunicat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT