PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Al voltant de 80 isards adjudicats durant els primers dies de caça

La Facip destaca la rapidesa de les intervencions a causa de les condicions de pluja

Per Àlex Pont

Imatge d’arxiu d’un isard al bosc.
Imatge d’arxiu d’un isard al bosc. | Arxiu ANA

La Federació Andorrana de Caça i Pesca (Facip) assenyala que al voltant d’una vuitantena d’isards han estat certificats de la seva mort durant les dues primeres jornades i mitja de la Setmana de la caça de l’isard. Seguint aquesta línia, el president de la Facip, Josep Maria Cabanes, va assegurar que els dies transcorren amb «plena normalitat» i que, de moment, no s’ha hagut de lamentar cap mena d’infracció o sanció als caçadors durant l’activitat de caça. «Cada cop observem més interacció entre la muntanya, els turistes i els caçadors i això és un bon senyal per a tothom», va indicar Cabanes.

Pel que fa al desenvolupament de les primeres partides de caça, Cabanes va manifestar que els caçadors procuren anar ràpid en el procés perquè la meteorologia «és adversa i està plovent, per tant, els caçadors disparen àgilment per la por que les peces no es deixin veure». D’aquesta manera, el 40% de la mort dels exemplars ja han estat adjudicats a menys de la meitat de la setmana. Tot i això, el president de la Facip augura un bon desenvolupament de la resta de dies i es mostra optimista envers un canvi favorable de la meteorologia.

D’altra banda, Cabanes va subratllar la col·laboració transfronterera entre el Cos de Banders i els Agents Rurals de Catalunya al llarg de les actuacions que es desenvolupen en les zones limítrofes entre ambdós territoris. Així, va destacar que un dels caçadors va ferir un isard i els cossos especials catalans li van permetre l’entrada al país veí per perseguir la seva presa i abatre-la definitivament. «Nosaltres no tenim constància sobre l’encesa de foc a 2.500 metres, ni el fet d’acampar a la zona pròxima a la frontera; faria falta contrastar aquests fets», va remarcar Cabanes amb relació a la denúncia dels Agents Rurals catalans de 22 sancions a la frontera hispanoandorrana.

Finalment, el president de la Facip va felicitar la coordinació entre els cossos especials i els participants en les parides de caça recalcant «una molt bona gestió de les accions, perquè ningú ve a complicar-se la vida» i com a molt «podran sobresortir un total de dues incidències, la qual cosa és el balanç normal de cada any». També va asseverar que, enguany, la Setmana de l’isard compta amb gairebé 650 caçadors entre locals i vinguts d’Espanya i França. D’aquesta manera, els tiradors disposen de temps fins al diumenge a les 22.00 hores per abatre les seves preses dins el límit situat a 201 exemplars. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT