PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Construcció al CTEO

El Govern construirà una infraestructura multidisciplinària annexa al centre i les obres començaran el 2023

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, durant una visita al CTEO.
El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, durant una visita al CTEO. | SFGA/CEsteve

El Govern destinarà al voltant d’un milió d’euros a una instal·lació multidisciplinària que es construirà annexa al Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino (CTEO), i que per la qual cosa formarà part del mateix, amb el principal objectiu de donar solució a les diferents federacions i esports col·lectius que no gaudeixen, avui dia, d’un espai propi.


Així ho va explicar ahir a aquest mitjà el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, que va explicar que «la idea és començar amb una ampliació del sector que doni resposta, per exemple, a esports col·lectius com l’handbol, el vòlei o l’hoquei, esdevenint un pavelló en què puguin entrenar i organitzar esdeveniments».Ruiz també va assenyalar que «confiem que pugui tenir capacitat per un mínim de persones i que pugui acollir tornejos o campionats d’un cert nivell». D’altra banda, l’espai també rebria esports de combat o gimnàstica, «per si mai es necessita un espai, per a qualsevol federació, que es pugui disposar d’un lloc on poder organitzar el que considerin oportú».


D’aquesta manera, l’anunci elimina qualsevol dubte sobre la ubicació d’aquesta nova infraestructura esportiva, el projecte del qual ja va avançar aquest mitjà arran de les paraules de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. Així doncs, «la construcció del CTEO està ben estudiada i el recinte té capacitat per ampliar-se, i és la idea principal. La voluntat es posar en marxa el projecte a partir del 2023», va afirmar el secretari d’estat.


Tanmateix, en el seu discurs en el Debat d’Orientació Política, el cap de Govern, Xavier Espot, va fer referència a la inclusió d’esportistes que practiquen disciplines col·lectives al CTEO, a causa de la incorporació de serveis com el de nutrició i psicologia, així com també la fisioterapia i l’entrenament personal. No obstant això, Ruiz va voler matisar aquestes paraules. «El centre de tecnificació està destinat a esportistes d’alt nivell del país, i una altra cosa és la necessitat que les federacions ens han fet arribar en referència a la manca d’espais que hi ha al país», va dir Ruiz, mentre afegia que «això no vol dir que els esportistes estaran integrats dins del centre de tecnificació, sinó que, per una banda, el CTEO oferirà els seus serveis als esportistes que considerem d’alt nivell, i per l’altra tindrà una instal·lació que donarà servei a qualsevol esportista que necessiti un espai per poder entrenar de manera digna».

 

Visibilitat estrangera

 

Les reunions al llarg de l’any amb les diferents federacions i entitats esportives del país han donat el seu fruit, però l’impacte de la nova construcció no és quedarà únicament al país. «Una vegada estigui l’ampliació feta, una nova vessant a estudiar serà el fet de poder atreure equips i esportistes d’alt nivell d’altres països, ja que això ens ajudarà a promocionar-nos de cara a l’exterior». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT