PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els esquiadors de l’EEBE signen els dos primers podis de la temporada

Salvador Cornella aconsegueix la segona plaça i Maià Font la tercera a Antillanca

Per El Periòdic

Cornella i Font, al podi a Antillaca (Xile).
Cornella i Font, al podi a Antillaca (Xile). | FAE

L’equip sub-19 del programa Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE) va començar la temporada de competicions a Antillanca (Xile) amb dos podis. Va ser a l’eslàlom dels Nacionals júniors del país sud-americà, gràcies a la segona plaça aconseguida per Salvador Cornella, i una tercera posició de Maià Font. El guanyador de la cursa, que es va disputar el dilluns a la matinada, va ser el xilè Diego Léon, que va registrar un temps d’1.08.89, mentre que Cornella, segon, va finalitzar a només 3.75. Finalment, Font, com a tercer, es va quedar a 4.21 del campió. 


Així mateix, també van prendre part en la competició els andorrans de l’equip sub-19 EEBE Martí Llort i Carlos Salinas, que van ser 10è i 11è, amb +6.40 i + 7.30, respectivament.

 

Gabriel i Medina, a Cerro Castor

 

L’equip nacional també va tenir representació a les primeres curses de la temporada, en aquest cas a Cerro Castor (Argentina). Allà es va disputar el primer gegant de les SAC (South American Cup), amb la presència de Bartumeu Gabriel i Íria Medina, amb aquesta última finalitzant 13a, a +13.54 respecte a la vencedora, la sueca Sara Hector (2.31.01).  Per la seva part, Gabriel va finalitzar 26è amb +6.21 respecte al guanyador, l’italià Giovanni Borsotti, que es va imposar amb 2.28.78. 


El tècnic de l’equip femení, Josh Alayrach, va explicar que «no hi havia objectiu de resultat», perquè les esportistes porten només uns dies d’esquí. «No tenim ritme i volíem posar-nos en situació, intentar exposar un bon esquí i seguir treballant la tècnica». Per la seva part, el tècnic de l’equip masculí, Fred Beauviel, va dir que es tractava d’un primer contacte amb la competició. «Ens ho preníem més com un entrenament en condicions, tot i que ha sigut un primer contacte satisfactori». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT