PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Caldea i Escaldes signen la concessió per a la construcció del nou hotel

L’històric pacte inclou la cessió d’una superfície de 2.000 m2 fins a l’any 2062

Per El Periòdic

Rosa Gili i Ramon Visent durant la signatura de l’acord.
Rosa Gili i Ramon Visent durant la signatura de l’acord. | Caldea / Martín Imatge

Caldea i el Comú d’Escaldes-Engordany van rubricar ahir l’acord de concessió en el qual la corporació comunal cedeix fins a l’any 2062 una superfície d’un total de 2.000 m2 per a la construcció del Caldea Hotel a la torre del termolúdic. La cònsol major d’Escaldes-Engordany i presidenta de la Semtee, Rosa Gili, i el vicepresident de la societat, Ramon Visent, van ser els encarregats de signar el pacte, que va tenir lloc a les instal·lacions de l’spa termal.

«La concessió és a llarg termini i Caldea pagarà un preu de mercat pels metres quadrats que ocuparà». Així ho va explicar el director general de Caldea, Miguel Pedregal, que va afirmar que es tracta d’un acord «molt important en el qual a partir d’ara iniciarem, amb la màxima celeritat, el procés per seleccionar els tècnics i les empreses adients per realitzar la transformació de la torre en hotel i modernitzar l’espai del termolúdic».

Per la seva part, la cònsol major d’Escaldes-Engordany va destacar que és un «bon acord per les dues parts». En el cas del comú, «permetrà aconseguir uns ingressos extres i a més podrà deixar d’assumir despeses diverses rellevants», entre les quals les relatives a manteniment. Gili, a més, va posar en relleu que l’acord assolit amb Caldea revertirà també en la ciutadania, fet que es podrà veure en la celebració del dia de l’escaldenc. Consistirà en una jornada d’entrada gratuïta per a tots els residents a Escaldes-Engordany i inclourà animacions a càrrec de la Semtee.

PUBLICITAT
PUBLICITAT