PUBLICITAT

Andorra la Vella

Rossell cessa Oriol Magrinyà per una pèrdua de confiança

Apel·la «a un cúmul de circumstàncies», però no detalla quines són

Per Albert Belis

El Centre penitenciari de la Comella.
El Centre penitenciari de la Comella. | Arxiu ANA

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va decidir ahir el cessament del director adjunt del Departament d’Institucions Penitenciàries i del Cos Penitenciari, Oriol Magrinyà, i va nomenar per a aquest càrrec Carles Oferil. «He pres aquesta decisió per un cúmul de circumstàncies que s’han produït des que el senyor Magrinyà va accedir al càrrec i que han provocat que li hagi perdut la confiança», va argumentar el ministre. Ara bé, va afegir, «no revelaré quines han estat aquestes circumstàncies, perquè aquestes qüestions han de quedar en l’àmbit intern del ministeri».

Rossell va explicar que ahir al matí va convocar una reunió amb l’objectiu de notificar el cessament al director adjunt en persona. El titular de Justícia i Interior no va confirmar ni desmentir si Magrinyà ja tenia la intenció de presentar la dimissió i tampoc va voler aclarir si el director estava o no d’acord amb la decisió, a qui també se li va comunicar ahir al matí. «Han tingut lloc diversos esdeveniments que han precipitat aquesta situació, ja que en principi estava previst que es faria efectiu el dimecres», va relatar el ministre.

Amb aquesta situació, «avui es tanca una porta i se n’obre una altra, i a partir d’aquí ens hem de dedicar a què funcioni el centre, que els reglaments que s’estan cuinant s’acabin aprovant en aquesta legislatura i hem de tirar endavant el full de ruta per millorar el clima laboral, sobretot en la comunicació interna i externa del centre», va afirmar Rossell.

Actualment, Carles Oferil és sotsoficial de primera i té una trajectòria de 25 anys al centre penitenciari, on durant molts anys ha desenvolupat la seva activitat en la gestió de la Unitat de Reinserció. «Li demano que els dos directors vagin a l’una entre ells dos i amb les directrius que surten del ministeri», va pregar Rossell. Magrinyà, per la seva banda, tornarà al seu lloc anterior a l’administració.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT