Els atletes de la FAM deixen Andorra en 15a posició

L’11a plaça de Soldevila destaca en els resultats als Campionats del Món

Els corredors de la FAM durant els Skyrunning World Championships.
Els corredors de la FAM durant els Skyrunning World Championships. | FAM

Val Bognanco, a Itàlia, va acollir durant el cap de setmana els Skyrunning World Championships 2022, la cita internacional més important de la temporada per a tots els atletes de curses de muntanya. Finalment, a la cita es van desplaçar fins a set corredors de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), acompanyats del seleccionador nacional, Fabrizio Gravina, així com d’altres membres de la Federació.

Arnau Soldevila, Òscar Casal, Sintu Vives, Carlos Fernández i Nicolás Vivanco en categoria masculina, i Ariadna Fenés i Magalí Salomon en categoria femenina van ser els escollits per la FAM per estar presents en aquests Mundials organitzats per la International Skyrunning Federation.

Pel que fa a la prova de la Vertical Race, amb 3,8 quilòmetres de distància i 1.000 metres de desnivell positiu, el millor classificat andorrà va ser Soldevila. El jove corredor va assolir una 11a posició, quedant-se a només una del top10 mundial amb un temps final de 40.15. «Lluitar pel top10 m’ha donat molta motivació per l’any vinent i acabar una temporada regular que va començar al maig», va dir el jove. En la mateixa categoria, Òscar Casal va travessar la línia de meta en 15a posició i un crono final de 41.22.

En fèmines, Fenés va completar la Vertical en un temps de 48.43, aconseguint la 12a plaça mundial. La corredroa va declarar que «ha sigut el meu primer Mundial i estic molt contenta amb els resultats, que van ser molt millors de l’esperat». Per la seva part, Magalí Salomon va debutar en els Mundials amb un crono de 51.43, finalitzant en 16a plaça i entrant així en el top20. «Les curses han sigut molt dures, i el nivell té poc a veure amb el campionat júnior, però el balanç és molt positiu», va assenyalar la jove corredora.

D’altra banda, en la prova de 56 quilòmetres i 3.700 metres de desnivell positiu, Sintu Vives va ser l’únic representant tricolor, travessant la línia de meta en 29a posició amb un temps final de 7.21.09. Tanmateix, ahir es va disputar la darrera prova dels Mundials: l’Skyrace, amb 31 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell positiu. Fernández i Vivanco van prendre part en la sortida, i ambdós andorrans van recorrer gairebé tots els quilòmetres d’aquesta cursa plegats, completant-la en uns cronos molt similars. Fernández va fer 3.36.00, i Vivanco va arribar només 23 segons després. Així, van poder aconseguir la 38a i 39a plaça, respectivament. D’aquesta manera, Andorra va ser 15a, d’entre 27 països.