PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Qüestió de fe

L’FC Andorra salva un punt davant el CD Mirandés a Anduva gràcies a un gol de Bakis en el minut 98

Per El Periòdic

33 Iván Gil lluita una pilota en una jugada del partit d’ahir entre el CD Mirandés i l’FC Andorra a l’Estadi Municipal d’Anduva.
33 Iván Gil lluita una pilota en una jugada del partit d’ahir entre el CD Mirandés i l’FC Andorra a l’Estadi Municipal d’Anduva. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va salvar ahir un punt del Municipal d’Anduva. Els tricolor, que van anar per darrere en el marcador des del minut 25, i amb un home menys, van aconseguir empatar 1-1 davant el CD Mirandés gràcies a un gol en el minut 98 del nouvingut Sinan Bakis.


El partit va començar amb els andorrans tenint la primera ocasió del partit. Valera va fer gala de les seves qualitats i en una jugada individual va poder fer la passada cap a Marc Fernández, però el xut de primeres del davanter va sortir fregant el pal de la porteria defensada per Alfonso Herrero. Tanmateix, el Mirandés va gaudir de la rèplica. Una errada de Lizoain a punt va estar de costar el primer gol per als locals, i és que Raúl Garcia va arribar a interceptar la passada del porter, però Alende va estar molt atent per rebutjar l’esfèric. D’igual manera, Marcos Paulo es va plantar sol cara a cara amb el porter de l’FC Andorra, que amb una gran aturada va desfer les intencions del brasiler, tot i que la jugada va ser invalidada per fora de joc.


Ho van seguir intentant els de Miranda d’Ebre, i va ser Raúl Garcia qui la va tenir clara per encetar el marcador amb una bona rematada que va sortir per sobre del travesser. Això sí, a la segona no va perdonar el davanter. Raúl Navas va rebre en banda dreta, i amb tota la tranquil·litat va posar una centrada perfecta al cap de Raúl Garcia, que de cap va enviar la pilota al fons de la xarxa (1-0). La manca de pressió dels tricolor va ser clau, i és que tant el migcampista com el davanter no van tenir cap problema per assistir i rematar, respectivament.


Els de Sarabia van intentar recuperar-se del cop, i gairebé ho aconsegueixen amb una doble ocasió de Marc Fernández que va quedar, finalment, en res. No obstant això, van ser els locals qui més a prop van estar d’eixamplar diferències gràcies a un remat de cap de Juanlu Sánchez que Lizoain va treure sota pals, i sense temps per a més els jugadors van enfilar el túnel de vestidors.


Ja en la represa, l’FC Andorra va intentar obrir espais i tornar a intentar crear perill per les bandes. Amb aquest context, els locals van ser els primers a apropar-se a la porteria de Lizoain, i Raúl López, de cap, va enviar l’esfèric al travesser. Tot i això, en la resposta, Altimira va realitzar una centrada perfecta als peus de Marc Fernández, però aquest, en la línia de gol, va enviar la pilota fora en l’oportunitat més clara per als del Principat.


Minuts després, Altimira primer i Hevel seguit, van gaudir d’una doble oportunitat, que tampoc va voler materialitzar-se per als andorrans. Tanmateix, Serrano va tenir el 2-0 per als seus, i a Sarabia només li va quedar moure la banqueta per intentar capgirar el resultat. Les coses van anar a pitjor quan, després de la revisió del VAR, l’àrbitre va decidir expulsar amb vermella directa Dani Morer. Amb 10 homes, els tricolor havien d’intentar l’èpica, i Sarabia va donar entrada primer a Albanis i Bundu, i a falta de cinc minuts pel final, a Bakis. Contra tot pronòstic, i en l’última jugada del partit, el turc va rebre una gran passada d’Hevel en profunditat, i no va desaprofitar l’errada d’Herreros en la sortida per establir l’empat en el marcador (1-1). 

 

El destacat: Marc Aguado

 

  • Precís: El migcampista va ser l’home amb el qual es van recolzar els seus companys a l’hora de treure la pilota controlada. Va esdevenir un nexe d’unió entre la defensa i els migcamp.

 

  • Templança: Sense nervis. A Aguado no li van tremolar les cames quan el Mirandés va proposar una pressió alta, i és que el saragossà va saber jugar cada pilota que li va arribar durant tot el duel.

 

  • Polivalent: Amb l’expulsió de Morer, Aguado va passar a la defensa, acompanyant Alende com a central, i va saber desenvolupar el seu paper com si portés fent-ho tota la temporada.

 

El vestidor

 

«Independentment del resultat, estic molt satisfet amb la feina i la personalitat de l’equip» 

 

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, va sortir ahir d’Anduva amb una sensació positiva, i és que «independentment del resultat, estic molt satisfet amb la feina i la personalitat de l’equip». El tècnic basc va voler recalcar «com els jugadors han acceptat el repte d’intentar sobreposar-nos al gol i continuar sent fidels al que proposem». L’encert, segons Sarabia, va ser clau a l’hora de «poder empatar abans el partit, o fins i tot de guanyar-lo», i va fer menció especial als nous fitxatges, «que ens aportaran grans coses aquest any, i com no felicitar Sinan [Bakis], ja que no hi ha millor manera de debutar».


Sobre l’expulsió de Morer, Sarabia va enviar un missatge contundent a LaLiga, i també al comitè d’àrbitres: «Només demano que els equips que respecten el joc, no fingeixen i fan tot per jugar, no siguin sempre els més perjudicats».

PUBLICITAT
PUBLICITAT