PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

LaLiga estableix un límit salarial a l'FC Andorra de 6,5 milions d’euros

Els tricolor tindran el 7è pressupost més baix de la categoria en aquesta temporada 2022-2023

Per El Periòdic

El president de LaLiga, Javier Tebas, en una compareixença.
El president de LaLiga, Javier Tebas, en una compareixença. | LaLiga

LaLiga va presentar ahir els límits de cost de plantilla, o més comunament dit com límit salarial, de tots i cadascun dels equips que conformen LaLiga SmartBank. Pel que fa a l’FC Andorra, el club tindrà un límit de 6,5 milions d’euros, que dista bastant del que puguin tenir equips com el Granada (29 milions), el Leganés (19 milions) o l’Eibar (13 milions), sent el 7è pressupost més baix de la categoria. 

El límit de cost de plantilla esportiva (LCPE) inclou la despesa en jugadors, primer entrenador, segon entrenador i preparador físic del primer equip (el que es denomina plantilla inscriptible) i també la despesa en filials, pedrera i altres seccions (plantilla no inscriptible). El conjunt que, amb totes aquestes despeses, excedeixi el límit establert per LaLiga pot incórrer en sancions, mentre que, d’altra banda, els equips no estan obligats a arribar a aquest màxim establert.
 
Per a calcular l’LCPE, es tenen en compte els ingressos pressupostats de cada club, i a això se li resta les despeses no esportives, el pagament dels deutes que tingui i les pèrdues que arrossegui de la temporada anterior.

 

Les xifres

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT