PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La pintura figurativa de Luna marca el principi de l’Ordino Jardins d’Art

L’artista sevillà també duu a terme un taller al llarg del cap de setmana

Per El Periòdic

Un moment de la inuguració de la mostra de Manuel Luna.
Un moment de la inuguració de la mostra de Manuel Luna. | ANA / M.F.

L’Ordino Jardins d’Art arrenca al llarg de la jornada d’avui, però durant la presentació oficial d’ahir ja es va poder viure un bon tast de què serà aquesta cita que pretén «apropar l’art a la ciutadania», tal com va manifestar la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy. Així, des d’avui i fins al dia 30, la sala la Buna acull una mostra del pintor sevillà Manuel Luna. El prestigiós artista ha dut a Ordino un «petit resum» de la col·lecció Estructura natural, un seguit de pintures que tracten la natura humana i «com ens relacionem amb el que no coneixem i què es produeix a l’interior de la nostra ànima», tal com va resumir Luna.

El pintor espera que les persones que s’apropin a la Buna puguin copsar el missatge que vol transmetre i, de fet, va relatar que des de fa un parell d’anys inclou unes petites explicacions sobre les teles per veure si el que ell vol difondre coincideix amb el que l’espectador capta. «Facilita el llenguatge i és més atractiu», va manifestar, alhora que va afegir que no sempre coincideix, però que això és «molt enriquidor», ja que es dona «una comunió» i a ell li «encanta» saber què significa per a cada persona les diferents obres.

Luna va explicar que amb la seva pintura figurativa, «que té molta imaginació i simbolisme» espera transmetre «amb facilitat» el seu missatge al públic. I es mostra encantat de ser a Andorra. Primer «per una anècdota personal», ja que quan tenia uns 18 o 19 anys volia venir i es va quedar, per culpa d’una nevada, a vuit quilòmetres. Li va quedar «l’espineta clavada» i celebra que ara ho ha pogut solucionar gràcies a l’art. I, en segon lloc, perquè està «meravellat» amb el país i la gent, de fet, reconeix que seria un bon lloc per dedicar-se a pintar.

Cal remarcar que Luna no només exposa a Ordino sinó que també oferirà un taller al llarg del cap de setmana. Finalment, Choy va destacar que és «un plaer» poder tenir l’artista a Ordino, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT