PUBLICITAT

La baixa laboral en educació dura una mitjana de 89 dies

  • Els accidents al treball continuen baixant en els darrers cinc anys
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El desplegament d'atenció als cinc operaris morts al Dos Valires Foto: TONY LARA

La mitjana de dies de baixa laboral més alta és la del sector de l'educació i la de producció i distribució d'energia elèctrica. L'any passat aquesta mitjana se xifrava en 89 dies, seguida d'altres sectors com el treball domèstic a la comunitat amb 54 dies de mitjana, i la construcció amb 50 dies. Cal remarcar que el sector de l'educació és el que ha experimentat un major increment en aquesta mitjana, ja que de 38 dies del 2009 ha passat a 89 de mitjana, l'any passat.

Encara són massa, però el nombre continua una tendència a la baixa. Segons les dades publicades per la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), el nombre d'accidents laborals de l'any passat va ser un total de 4.019, gairebé 400 menys que l'any anterior. Així, si es fa un comparatiu de les dades estadístiques dels darrers cinc anys, es pot comprovar que el nombre d'accidents laborals s'ha reduït d'any en any en una proporció important, sent en alguns casos més de 300 menys i en altres més de 200 menys.

Com a conseqüència d'aquesta reducció dels accidents laborals també s'ha reduït el número de baixes laborals. Així, si l'any 2006 van ser 2.587 baixes les que durant l'exercici es van donar a la CASS, l'any passat en van ser 1.972, 186 baixes menys que l'any anterior.

Per sectors econòmics la tendència és la mateixa. La construcció, el comerç i la reparació de vehicles, altres serveis prestats i l'hoteleria, per aquest ordre, són les activitats que més nombre d'accidents laborals registren.

L'any passat a la construcció van ser 977 els accidents laborals que es van donar amb les corresponents 562 baixes. Per la seva part en comerç i reparació de vehicles van ser 771 accidents i 400 baixes.

Per sort, l'any passat no es va haver de lamentar cap víctima mortal en els accidents laborals. Així cal destacar que en els darrers cinc anys s'han donat un total de vuit morts en horari de treball. L'any amb més víctimes mortals va ser el 2009, amb els cinc operaris que van morir en la construcció del viaducte del túnel dels Dos Valires.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT