PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les piscines tanquen l’estiu amb poca afluència durant tot l’agost

Les pluges intermitents provoquen una davallada dels visitants, a diferència del juliol

Per Àlex Pont

Una imatge d’arxiu de la piscina exterior de la Mola.
Una imatge d’arxiu de la piscina exterior de la Mola. | Arxiu ANA

Les piscines del Principat finalitzen la temporada d’estiu amb uns resultats positius, malgrat que el mes d’agost va estar marcat per la baixa afluència propiciada, segons l’opinió unànime de tots els responsables de les zones aquàtiques, per les pluges intermitents que es van anar donant la major part del mes passat.

Seguint la mateixa direcció, val a dir que en la majoria dels casos, les piscines es van trobar amb un mes de juliol d’alta activitat a les zones aquàtiques, tant de caràcter públic, com per part d’aquells hotels que obren les seves portes a les persones que no s’allotjaven a les habitacions. En qualsevol cas, els números han resultat molt millors que l’any passat, ja que les restriccions per la pandèmia del coronavirus encara van propiciar la baixa afluència. Segons va assenyalar la cap de recepció de la piscina dels Serradells d’Andorra la Vella, Meritxell Frases, «a l’agost es va notar molt que la pluja i els viatges de vacances van fer que baixessin els usuaris en gran manera». Tot i això, també va remarcar que el còmput global és «positiu» perquè la temporada passada «vam romandre tancats, però tampoc hem vist com s’ha omplert l’aforament de gom a gom». 

Pel que fa a la piscina de la Mola d’Encamp, en unes línies similars a la de la capital, va reflectir unes xifres altament positives durant el juliol i una davallada progressiva, sobretot, durant la darrera setmana d’agost i els inicis de setembre. «Amb un aforament aproximat de 200 persones, al juliol estàvem per sobre del 60% diàriament i a l’agost no vam arribar ni al 40% en alguns dies», va assegurar el coordinador de la zona aquàtica de la piscina de la Mola d’Encamp, Joan Francesc Gilabert, asseverant que «la climatologia ha sigut el principal entrebanc de l’estiu».

D’altra banda, Gilabert va destacar que la major part de les persones que van acudir a la piscina eren residents del poble, encara que també es van registrar diverses entrades de turistes. Paral·lelament, va indicar que l’obertura dels Serradells es va notar «perquè l’any passat venia gent d’Andorra la Vella i, per tant, vam experimentar més visites a l’agost».

Finalment, des de l’hotel Nòrdic del Tarter i l’Sports hotel de Soldeu, van manifestar en la mateixa direcció que els testimonis anteriors que el mes de juliol va ser molt més profitós en termes d’afluència exterior d’usuaris. També van afirmar tots que, en cap cas van tenir dificultats per a la contractació de socorristes, a diferència de Catalunya, en què va haver-hi manca de treballadors. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT