PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Retirats del mercat quatre xarops antitussígens

Un estudi confirma el risc de reacció anafilàctica als curares

Per El Periòdic

Un dels xarops retirats.
Un dels xarops retirats. | Diametane

L’àrea de Recursos Sanitaris del Ministeri de Salut ha informat de la suspensió de la comercialització dels medicaments a base de folcodina per part de l’Agència Nacional de Seguretat dels Medicaments i Productes de Salut (ANSM) francesa. La folcodina s’utilitza com a antitussigen i no es comercialitza a Espanya.

La decisió de l’ANSM es pren després que un estudi de seguretat confirmés l’associació entre l’exposició prèvia a la folcodina i el risc de reacció anafilàctica als curares: s’anomena així a una agrupació de fàrmacs que indueixen al pacient a un estat de relaxació muscular, permetent realitzar anestèsies menys profundes especialment interessants en els pacients d’alt risc. S’usen, per exemple, en intubacions endotraqueals i en la ventilació artificial controlada.

La suspensió de la comercialització es duu a terme com a mesura de precaució mentre es resta pendent d’una revaluació per l’Agència Europea de Medicaments (EMA) del risc de reacció al·lèrgica creuada amb els curares. Com sempre, es demana a tots els pacients que estiguin realitzant un tractament amb aquests medicaments, que suspenguin el tractament i retornin els medicaments a les oficines de farmàcia. Els medicaments retirats són: Dimetane sans sucre 133 mg/100 ml; sirop Pholcodine Biogaran 6,55 mg/5 mL; sirop Biocalyptol 6,55 mg/5ml, sans sucre, sirop édulcoré 200 ml i Biocalyptol sirop.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT