PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una nova mort per covid eleva a 155 les defuncions

L’hospital no registra cap malalt ingressat, ni a planta, ni a cures intensives

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de l’edifici de consultes externes.
Imatge d’arxiu de l’edifici de consultes externes. | ANA / S. T.

La mort d’una persona que estava ingressada a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell fa que les defuncions des que es va iniciar la crisi sanitària del coronavirus s’incrementin fins a 155. Feia setmanes que no s’havia de lamentar cap nova defunció arran d’una pandèmia que a hores d’ara, tal com va manifestar el ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, mostra unes dades que generalment són «bones». Paral·lelament, en la darrera setmana s’han notificat un total de 24 casos nous amb la qual cosa el còmput general des de l’inici de la crisi sanitària és de 46.113 casos, dels quals 45.890 ja han estat donats d’alta mèdica. De fet, aquesta setmana els casos actius se situen en 68, la qual cosa es tradueix en 26 menys que la setmana anterior, mentre que no es registra cap malalt a l’hospital.

Pel que fa a les vacunes administrades, ja s’han inoculat 159.499 vaccins contra el coronavirus (58.172 primeres dosis, 57.547 segones, 42.893 terceres i 887 quartes dosis). Des del Govern es recorda, a més, que les persones majors de 60 anys poden concertar cita per rebre la quarta dosi a través del telèfon d’assistència sanitària 821 955.

Finalment, Jover va manifestar que el fet que les dades siguin ara bones no vol dir que la situació no pugui empitjorar en algun moment del futur i que, per aquest motiu, el Govern havia demanat al Consell General una nova pròrroga de la potestat de dictar mesures en cas de necessitat i que, de fet, va ser aprovada dimecres. En aquest sentit, les recomanacions sobre la prevenció de contagis es mantenen, però el portaveu de l’Executiu va recordar que aquest virus té una certa «volatilitat» en el seu comportament i pot fer que la situació empitjori i es reverteixi en qualsevol moment, per la qual cosa cal continuar alerta. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT