PUBLICITAT

Canillo

Calvó afirma que el Valira està lliure de contaminació

Els tècnics de Medi Ambient mantenen els recs clausurats

Per Àlex Pont

Una imatge del camió bolcat a l’Aldosa.
Una imatge del camió bolcat a l’Aldosa. | TWITTER/GOVERN D\'ANDORRA

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, afirma que el riu Valira del Nord es troba fora de perill després del vessament de carburants que es va produir a causa de l’accident d’un camió cisterna que circulava dimecres per la carretera entre l’Aldosa i Anyós. La substància contaminant va arribar parcialment a la vora del riu, encara que els tècnics de Medi Ambient no han detectat, de moment, cap afectació en l’àmbit de la flora i la fauna dels voltants del vessament.

En aquest sentit, la titular de Medi Ambient va assegurar que els recs de la zona es mantenen clausurats com a mètode de prevenció per la seguretat dels conreus i evitar intoxicacions, malgrat que tan sols «es pot sentir l’olor dels carburants que han impregnat la zona». De la mateixa manera, els tècnics del ministeri continuen duent a terme les tasques d’anàlisi i de contenció al Valira dels aproximadament 2.000 litres que es van desprendre de la cisterna. Paral·lelament, Calvó va destacar la «ràpida» actuació dels serveis especials de neteja un cop es va donar a conèixer l’accident de trànsit, i és que la major part de l’hidrocarbur va poder ser controlada pels Bombers.

Amb relació als fets, el camió cisterna que transitava per l’Aldosa va bolcar, encara sense haver esclarit definitivament les causes, en un tram de la carretera secundària. Al lloc es van desplaçar diversos efectius de la Policia, dels Bombers, de Protecció Civil, del SUM i del COEX, els quals es van encarregar de tallar el vial a causa del vessament d’oli i les tasques d’endreçament del vehicle d’alt tonatge. De fet, els Bombers van destacar que van haver d’extreure el conductor de dins la cabina i que, malgrat el seu trasllat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell per part del SUM, aquest no semblava presentar lesions rellevants. Finalment, Calvó va destacar que, amb relació a la biosfera, «és important que de moment no hi hagi truites mortes». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT