PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Llar de Lòria programa una vintena d’activitats aquest curs

Algunes de les novetats són la pràctica del taitxí i l’aprenentatge de competències digitals

Per El Periòdic

Núria Blanco i Mireia Codina, comenten el fulletó de les activitats de la Llar de Lòria.
Núria Blanco i Mireia Codina, comenten el fulletó de les activitats de la Llar de Lòria. | ANA / M.F.

Les inscripcions per prendre part en la vintena d’activitats que proposa per a la gent gran la Llar de Lòria ja s’han obert. Els responsables destaquen que es constata un gran interès del col·lectiu: «La gent gran té moltes ganes de fer coses». Entre les novetats que s’oferiran aquest any hi ha el taitxí, i es farà molta incidència en «apropar» la gent gran «al món digital». A més, s’ha programat un ampli ventall d’activitats per potenciar els vessants cognitiu, físic i creatiu. «Som punters en els tallers de memòria i en el grup de teatre, que tenim actiu des de fa deu anys», va remarcar la cap de la Llar de Lòria, Núria Blanco.

D’aquesta manera, aquest any, ja sense les dures restriccions per la covid, s’espera una gran participació en les propostes que s’allarguen d’octubre a juny. La cònsol menor laurediana, Mireia Codina, va destacar que, en la reunió informativa amb la gent gran celebrada el darrer dimarts, s’ha constatat que hi ha moltes ganes de fer coses, motiu pel qual esperen que les propostes «variades» tinguin «una gran acollida». Així, va recordar que el col·lectiu susceptible de gaudir d’una de les activitats de la Llar de Lòria és de 580 persones.

Una de les propostes que enguany es reprenen després de l’aturada per la pandèmia és el cant coral, i també les sortides interparroquials. «Aquest any serà el nostre», va destacar Blanco, que va detallar que en el vessant digital s’oferiran cursos sobre el certificat digital o qüestions que puguin ser «importants» per a la gent gran. A més, va incidir en el fet que el grup de teatre podrà tornar a oferir una obra. Les activitats tindran lloc tant al matí com a la tarda, de dilluns a divendres.

Aprofitant l’avinentesa, la responsable de la Llar de Lòria va recordar que es fan activitats tot l’any, però que a l’estiu es prioritzen aquelles que es duen a terme a l’aire lliure. I pel que fa a les necessitats del col·lectiu, la cònsol menor va manifestar que el Departament d’Afers Socials de la corporació va ser un dels més actius durant la pandèmia. Així, Codina va remarcar que aquest va fer un seguiment «exhaustiu» de les necessitats de la gent gran, i que ara com ara, es continua fent aquest contacte per detectar les necessitats que puguin tenir les persones grans de la parròquia, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT