PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern presenta una nova emissió de monedes

Seran de diferents valors, commemoratives i de col·lecció

Per El Periòdic

El Ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, va presentar dimecres una nova emissió de monedes commemoratives i de col·lecció. Segons va informar, es tracta, d’una banda, de dues monedes de dos euros: una dedicada a commemorar els 10 anys de l’entrada en vigor de l’acord monetari entre Andorra i la Unió Europea, de la qual es farà un tiratge de 70.000 unitats; i una altra dedicada a la llegenda de Carlemany i de la qual també se’n farà un tiratge de 70.000 unitats.

A banda, el titular de Finances va exposar que també s’encunyaran dues monedes de col·lecció amb un valor facial d’1,25 euros i amb gravats d’un esquirol i de Sant Joan de Caselles. En aquest cas, el material utilitzat és coure-níquel i amb un tiratge de 3.000 sèries. A més, caldrà afegir les 10.500 unitats de presentacions que inclouen els vuit valors facials.

A banda d’aquest tipus de moneda, la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre d’Espanya encunyarà euros andorrans corresponents a les monedes que es posaran en circulació per un import de 3,8 milions d’euros, que és el que va autoritzar la Unió Europea. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT