PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FIS avalua positivament l’estat dels preparatius del comitè andorrà

Els responsables de la prova masculina i femenina validen ‘in situ’ els traçats de l’Avet i l’Àliga

Per El Periòdic

Un instant de la visita dels responsables de la FIS amb els organitzadors a la pista Àliga del Tarter.
Un instant de la visita dels responsables de la FIS amb els organitzadors a la pista Àliga del Tarter. | AUDI FIS SKI WORLD CUP FINALS 2023

Els sectors Soldeu El Tarter de Grandvalira han rebut aquesta setmana la visita dels màxims representants tècnics i els responsables de comunicació i màrqueting dels circuits de la Copa del Món masculina i femenina d’esquí alpí. L’objectiu de la trobada ha estat tractar amb profunditat tots els aspectes relacionats amb l’organització de les Finals de la Copa del Món 2023, des del vessant esportiu, tècnic i operatiu, a més de les qüestions relacionades amb l’hospitalitat dels mitjans de comunicació i el màrqueting. A la trobada hi han assistit, per part de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), el director de la Copa del Món d’esquí alpí femenina, Peter Gerdol i el seu homòleg en les proves masculines, Markus Waldner. Els han acompanyat els responsables tècnics d’operacions i les caps de comunicació, entre altres components. Per la seva banda, el comitè organitzador ha comptat amb el seu director general, David Hidalgo; el director esportiu, Santi López; el gerent de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Carles Visa; i els equips tècnics de l’estació, que han dirigit la visita a les dues pistes de competició on la federació internacional ha donat el vistiplau als traçats de les curses que tindran lloc del 13 al 19 de març de 2023 a Andorra.

El dilluns, l’expedició va realitzar la inspecció de la pista Avet del sector Soldeu, confirmant els punts de sortida del gegant i de l’eslàlom masculí i femení. Ahir va ser el torn de la pista Àliga del Tarter on, de la mateixa manera, la FIS va validar els traçats on se celebraran les proves de velocitat, descens, supergegant i la prova per equips, un eslàlom gegant paral·lel que substitueix l’eslàlom paral·lel de l’edició del 2019. A més, també es va confirmar que la prova per equips comptarà amb la participació de l’equip andorrà. 

En aquest context, Walner va recordar l’edició de les Finals del 2019: «Després de quatre anys, tornem a estar a Andorra. Tenim molts bons records, va ser un èxit no només de l’organització tècnica a les pistes, sinó també de totes les activitats i accions paral·leles: l’ski festival, el gran ambient, la gastronomia, l’hospitality… El llistó estava molt alt en aquell moment i, per tant, ara millorar és un repte que pensem que es pot superar, ja que el comitè organitzador ha fet un treball increïble». Al seu torn, Gerdol va descriure l’organització com a «molt detallista», i va destacar que l’equip organitzador «s’ho pren molt seriosament, i hem pogut observar que darrere hi ha una bona planificació».

Satisfacció de l’organització

Per la seva banda, Hidalgo va explicar que aquesta visita és rellevant perquè es revisa tota la planificació, concretament l’aspecte tècnic, com validar les pistes i les modificacions. «Després de l’experiència de les últimes finals, ara ja saben que venen a un organitzador amb experiència, i de moment, el retorn ha estat molt positiu. A més, hem pogut presentar també el concepte d’esdeveniment, tot el que té a veure al voltant de diversió, entreteniment i festivals. Per tant, podem concloure que s’emporten una bona sensació, i que estem a punt per a les finals».

Una de les figures que va liderar la visita va ser la de López, que va reconèixer que són trobades «molt interessants, ja que ens aporten molta seguretat en la nostra proposta, així com coneixements d’altres organitzadors que podem implementar». Així, va afegir que «ens agrada molt la seva visió, perquè al final, hi ha una crítica constructiva en les seves aportacions i propostes, i això ens ajuda a refermar la nostra posició com organitzadors».

En darrera instància, Visa va comentar que els tècnics de la FIS han valorat satisfactòriament l’estat de les instal·lacions i totes les millores que s’han fet als traçats, així com altres aspectes propis del funcionament de les competicions. «És important rebre aquesta inspecció per actualitzar-nos i revisar què s’ha fet també a les passades Finals de la Copa d’Europa. La valoració global és que ho tenim tot bastant bé de cara a les Finals del 2023, tot i que ara el que ens toca és treballar molt bé la neu i arribar al mes de març amb una bona base ben feta».

Paral·lelament, durant la visita es va signar el document de compromís entre la FIS i la FAE en el qual es detallen els acords dels diferents aspectes organitzatius com ara el programa, les especificitats tècniques de les pistes i de les curses, els recursos humans i tècnics de l’estació per fer front a l’esdeveniment, el reforç de la seguretat a les pistes, la ubicació de les sales de premsa, l’allotjament, els punts d’hospitalitat destinats als equips, la sala d’acreditacions, i el pla mèdic i d’emergències, entre altres elements.

Un dels objectius amb els quals Andorra fa front a les Finals de la Copa del Món és que la competició esdevingui una finestra al món més enllà de l’àmbit esportiu. L’esdeveniment es presentarà amb especial focus a la competició esportiva, i al mateix temps, com un autèntic festival de lleure amb diversitat de programes d’animació i activitats paral·leles. En aquest sentit, el comitè organitzador compta amb una àmplia agenda d’accions que s’estan acabant de perfilar amb diferents entitats del país, amb la finalitat de fer-los partícips en el procés de promoció de les Finals de la Copa del Món.

Ara, el pròxim contacte del comitè organitzador de les Finals de la Copa del Món amb la FIS serà a la reunió de tardor anual que organitza l’ens internacional a Zurich, del 27 al 30 d’aquest mes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT