PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els representants dels sindicats es reuneixen amb Trini Marín

La sessió informativa se centra en la nova Llei de funció pública

Per Anna Casanova

Imatge d’arxiu d’una reunió de Funció Pública amb els sindicats al març.
Imatge d’arxiu d’una reunió de Funció Pública amb els sindicats al març. | SFGA/JAViladot

Els representants dels sindicats es van reunir ahir amb la ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, en una sessió informativa en motiu del desplegament de la modificació de la Llei de funció pública i amb l’objectiu d’explicar com es desenvoluparà el reglament, la carrera professional i la gestió del compliment, així com va detallar a EL PERIÒDIC el portaveu dels treballadors del transport sanitari, Joan Torra, que va valorar que «amb l’anterior llei també es preveia aquest desplegament del reglament, però van passar tres anys i els no es va fer, i entenem que aquesta vegada es porta pel mateix camí». 

D’altra banda, va explicar que la ministra va presentar als diferents sindicats el portal de l’empleat, que es posarà en funcionament en els pròxims dies i consisteix en un sistema de comunicació intern en el qual els funcionaris puguin tenir accés per rebre informació o consultar les seves nòmines de treball o contractes, entre altres funcions. 

Transport Sanitari

Quant a les molèsties dels treballadors de transport sanitari enfront de la nova empresa adjudicatària (UTE), Torra va indicar que després de recórrer a Inspecció de Treball, els afectats per l’incompliment dels seus drets estan esperant a dia d’avui una reunió amb el Ministeri de Salut. Pel que fa a les irregularitats que influeixen en el funcionament adequat de transició dels treballadors, aquestes no només persisteixen sinó que s’han ampliat els incompliments. D’una banda, s’ha identificat que alguns dels treballadors no estan afiliats a la CASS a nom de l’adjudicatària. A més, la planificació de les jornades continua sent indefinida i «no equitativa pels treballadors», segons es va expressar el dilluns en un comunicat. Per acabar, els treballadors denuncien que l’equipament reglamentari (EPI) té mancances per poder dur a terme la feina amb seguretat i confort. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT