PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La nova Lliga Multisegur es posa en marxa aquest cap de setmana

Els representants dels vuit equips de Primera Divisió presenten oficialment el campionat lliguer local

Per El Periòdic

Els jugadors dels diferents equips de la Lliga Multisegur, amb el trofeu.
Els jugadors dels diferents equips de la Lliga Multisegur, amb el trofeu. | MARVIN ARQUÍÑIGO

La Lliga Multisegur (Primera Divisió del futbol andorrà) donarà el seu tret de sortida aquesta cap de setmana amb els primers quatre enfrontaments, en el que serà l’inici d’una competició reformada pel que fa al seu desenvolupament.


La temporada 2022-2023 es jugarà a quatre voltes, eliminant així el play-off habitual fins al moment. A més, es farà sorteig per cadascuna de les quatre voltes per determinar el calendari dels enfrontaments. Tanmateix, un dels canvis més significatius estarà en el fet que a partir de la campanya 2023-2024, la Lliga Multisegur comptarà amb 10 equips, en comptes de vuit, element que afectarà directament als ascensos i descensos: baixarà l’últim classificat de la Lliga Multisegur, mentre que el penúltim promocionarà amb el quart classificat de la Lliga Unida (anada i tornada, com ja s’estava fent), i els tres primers classificats de la Lliga Unida pujaran a la Lliga Multisegur de manera directa.


Presents a l’herba del Centre d’Entrenament de la FAF van estar ahir els representants (jugadors) dels vuit equips de la Primera Divisió: Inter Club Escaldes, Atlètic d’Escaldes, UE Santa Coloma, FC Santa Coloma, UE Sant Julià, UE Engordany, Penya Encarnada i FC Ordino.


«Volem tornar a ser campions. La lliga any a any continua creixent i estarà molt competida i més difícil que mai», va dir Jordi Roca, un dels capitans de l’Inter, mentre que l’integrant de l’FC Santa Coloma Marc Rebés va afirmar que «l’objectiu principal serà estar al capdavant de la classificació i assolir les màximes fites possibles en aquest nou projecte». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT