PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Neix el Somlòria Sport Festival, una cita esportiva no competitiva

L’organització espera atraure entre 150 i 200 persones en cada una de les propostes ofertes

Per El Periòdic

Gerard Riart i Josep Majoral, durant la presentació del Somlòria Sport Festival.
Gerard Riart i Josep Majoral, durant la presentació del Somlòria Sport Festival. | ANA / M.F.

Una cita centrada en l’esport, però deixant de banda el vessant competitiu. Aquesta és la proposta que tindrà lloc a Sant Julià de Lòria el cap de setmana del 17 i el 18 de setembre. Es tracta del Somlòria Sport Festival, que neix amb la voluntat d’incidir en l’esport com a font de salut i que pretén també que la gent «conegui els camins i recorreguts que hi ha a Sant Julià de Lòria». Seran dues jornades esportives «sense mirar el crono», en què les famílies podran gaudir de la pràctica de l’esport de manera conjunta, tal com va explicar l’organitzador de l’esdeveniment, Gerard Riart.

Tant dissabte com diumenge hi haurà un village instal·lat a la plaça de la Germandat amb una desena d’expositors de productes esportius. El dissabte tindran lloc un seguit de caminades, la primera de les quals sortirà a les 10.15 hores i serà per fer el recorregut llarg del Tomb Lauredià. Així mateix, també s’ha preparat una gimcana infantil amb salts amb sacs i jocs en grup (11.30) i una prova d’orientació (16.30). I al migdia, els assistents podran degustar una paella popular. La segona jornada estarà «enfocada a la bici», i per aquest motiu, a les 10.15 hores es donarà el tret de sortida de la pedalada de BTT en dos circuits. En aquest sentit, Riart va destacar que a la parròquia «no hi ha camins fàcils» per als practicants d’aquesta modalitat i que per prendre part en aquesta prova cal un nivell mitjà-alt. Posteriorment, també tindrà lloc una pedalada amb e-bikes i una cicloturista. Paral·lelament, a la plaça de la Germandat, els més petits podran gaudir d’una gimcana amb bicicletes i a les 14.00 hores hi haurà el dinar. A la tarda, es tornarà a fer la ruta d’orientació.

«Volem ser pioners en fer dues jornades esportives sense competició», va manifestar Riart, que va incidir en la importància de passar un dia «coneixent» les rutes de les quals es pot gaudir a Sant Julià de Lòria. En aquest sentit, va destacar que el Tomb Lauredià és prou conegut, però segur que encara hi ha gent «que no sap per on passa». I en el cas de les rutes de BTT, va posar en relleu que a la parròquia n’hi ha de molt «xules» tot i que no són fàcils. Finalment, pel que fa a l’orientació, va incidir que es vol donar a conèixer la possibilitat d’anar cobrint les fites amb els plànols que es faciliten a l’oficina de turisme.

Com que no hi ha vessant competitiva, no hi haurà premis, tot i que els participants rebran un paquet amb un seguit de regals. A més, es vol que la gent conegui el passaport lauredià. La inscripció és de 20 euros, però també es permet participar en una sola activitat per cinc euros els adults i dos els infants. 

En darrera instància, Riart va reconèixer que en una primera edició «costa» que la gent s’engresqui, però va apuntar que seria satisfactori si en les diferents rutes prenen part unes 150-200 persones. El pressupost que es destina al festival és de 25.000 euros, 10.000 dels quals són aportats pel comú. De fet, des de la corporació comunal, el cònsol major, Josep Majoral, va subratllar que aposten per l’esport «com a element dinamitzador» de la parròquia, tot desitjant que aquesta edició sigui «una de moltes», segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT