PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els treballadors del transport sanitari continuen molestos

El col·lectiu denuncia «irregularitats» en l’afiliació a la CASS, la mala planificació i un equipament deficitari

Per El Periòdic

Una de les ambulàncies de la nova adjudicatària.
Una de les ambulàncies de la nova adjudicatària. | A. C.

El grup de treballadors que realitza el servei de transport sanitari assistit no medicalitzat continua expressant el seu malestar. En un comunicat enviat als mitjans, el col·lectiu denuncia el desgast patit durant el procés de subrogació i la seva molèstia en els primers dies donant servei a la nova adjudicatària (des de l’1 de setembre).

En concret, els professionals justifiquen l’agitació pel fet que «l’afiliació dels treballadors a la CASS no està feta a nom de l’adjudicatària (UTE Andorrana Transport Sanitari)». Així mateix, lamenten que «la planificació avui dia és irregular i no equitativa per a tots els treballadors», i també denuncien que l’equipament reglamentari «té mancances per poder realitzar la feina amb la seguretat i confort requerits». 

És per aquestes «irregularitats» que els professionals avancen que «estem començant a procedir a les denúncies pertinents per tal que es faci la supervisió adequada», a la vegada que es mostren confiats que «les entitats públiques corresponents puguin fer valoració del perquè l’empresa adjudicatària encara té actuacions irregulars». Per tot, malgrat assegurar que continuaran oferint el servei als usuaris, clamen que no permetran que aquesta situació «continuï perjudicant la nostra dignitat com a persones i professionals».

Cal recordar que el col·lectiu va convocar una vaga coincidint amb l’inici de la tasca de la nova adjudicatària pel fet que no es volien mantenir les condicions laborals dels treballadors. No obstant això, en dues reunions es va poder arribar a un acord que sembla perillar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT