PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dolça estrena

L’FC Andorra no va poder tenir un millor debut a casa a la Segona Divisió, amb 2.720 aficionats a les grades

Per El Periòdic

Els jugadors saluden l’afició després de la victòria contra el Granada CF per 1-0 a l’Estadi Nacional.
Els jugadors saluden l’afició després de la victòria contra el Granada CF per 1-0 a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

L’FC Andorra no oblidarà amb facilitat la data del 4 de setembre del 2022, i és que l’equip no va poder debutar a casa d’una millor manera. L’estrena tricolor a la Segona Divisió del futbol espanyol, al país, va acabar amb victòria per 1-0 davant el rival més complicat que podia arribar. El Granada CF, que venia sent líder de la categoria després d’acaparar tres victòries en tres partits, no va poder imposar-se en un Estadi Nacional que va comptar amb la presència de més de 2.700 aficionats tricolor.


En total, 80 anys d’història han sigut necessaris per poder veure l’equip a la divisió de plata, avui dia anomenada LaLiga SmartBank, que suposa el pas al professionalisme. «Hi ha dies, com el que hem viscut, que seran inoblidables. Il·lusió, treball i esforç per poder gaudir d’una cosa històrica», va comentar l’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, a les xarxes socials. El tècnic basc, de fet, va recordar en sala de premsa un moment amb el director esportiu del club, Jaume Nogués, en el qual «ens hem vist en el túnel de vestidors abans de començar el partit, ens hem abraçat i plorant m’ha dit que ho havíem fet, que ho havíem aconseguit».


La victòria va posar la cirereta a una jornada per al record, i alguns els jugadors també ho van plasmar amb missatges a les xarxes socials. «Gran victòria contra el líder de la lliga a casa. Quines ganes teníem de tornar a estar amb vosaltres, afició», va comentar Marc Aguado, mentre que Jandro Orellana, un dels recentment arribats, va publicar: «Primera victòria al Nacional amb la nostra afició. Moltes gràcies pel suport i ara, seguim!». 

 

Un escenari nou

 

Uns dies abans de la trobada, els dubtes van existir per una banda i l’altra pel que fa als diferents aspectes que tenen a veure amb la remodelació del Nacional. Des del Principat es va assegurar que totes les infraestructures necessàries estaven en les condicions idònies establertes per LaLiga, amb l’únic hàndicap, que no se sabria fins al començament de la trobada com estaria la nova gespa híbrida del terreny de joc.


«He vist imatges de com està l’estadi, però tampoc et pots fer una idea clara amb això de la remodelació», va dir l’entrenador visitant, Aitor Karanka, just abans d’arribar al Principat. Les preguntes cap al tècnic del Granada per part de la premsa andalusa van recórrer totes el mateix camí, provocant la incertesa quant al context del partit.


No obstant això, en acabar la jornada, tant Sarabia com Aguado van posar en relleu el gran estat de les instal·lacions. «La gespa estava espectacular, no tinc cap queixa. Només cal tenir en compte que el fet de jugar a aquestes hores (14.00 hores) provoca que s’hagi assecat una mica a mesura que han anat passant els minuts, però res fora de l’habitual», va explicar el tècnic.

 

Elogis a Mármol i Valera

 

Un altre moment destacat que va tenir la trobada va ser el debut amb l’equip de dos dels nous fitxatges tricolor, com Mika Mármol i Germán Valera. Entre somriures, Sarabia va afirmar que «m’han agradat molt els dos, i estarem d’acord que faran grans coses aquí».


Sobre Valera, l’entrenador va afirmar que «ens aportarà coses molt diferents, tot i que és molt jove i ha d’aprendre a dosificar esforços perquè ho fa tot a mil per hora». El cos tècnic posarà més èmfasi en ensenyar al jugador «els moments en els quals s’ha d’anar al màxim, i en quins ha de posar-li més pausa».
Pel que fa a Mármol, «sabíem que ens donaria molt només pel fet de tenir com a cama hàbil l’esquerra, ja que li dona més facilitat per realitzar certes maniobres. Treballarem perquè continuï progressant i sent igual de contundent». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT