PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La fira multisectorial d’Encamp vol donar «valor» al teixit empresarial

Els estands ocuparan 12.000 metres quadrats, i també s’han programat exhibicions i actuacions

Per El Periòdic

El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica del comú d’Encamp, Nino Marot, i tècnics del departament mostren el cartell de la fira.
El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica del comú d’Encamp, Nino Marot, i tècnics del departament mostren el cartell de la fira. | ANA / M.F.

Amb l’objectiu de «donar visibilitat i valor» al teixit empresarial de la parròquia d’Encamp, i també mostrar la feina d’entitats culturals i esportives, arriba la fira multisectorial Enfira’t, que tindrà lloc aquest cap de setmana, 10 i 11 de setembre. La mostra aplegarà un total de 70 estands situats al centre de la vila, tot i que al llarg tant del dissabte com del diumenge també es podrà gaudir de diferents activitats programades per amenitzar l’esdeveniment. Tal com va manifestar el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica del Comú d’Encamp, Nino Marot, la nova mostra vol ser «un molt bon aparador» del teixit empresarial de la parròquia, perquè la gent conegui els productes i serveis que té al seu abast.

La cita es desenvoluparà el dissabte i el diumenge, de les 10.00 hores a les 14.00, i de les 16.00 hores fins a les 20.00. Els estands estaran situats en diferents punts i ocuparan una superfície global de 12.000 metres quadrats. Així, al Prat de l’Areny hi haurà un espai dedicat al motor, amb la presència de quatre concessionaris que mostraran una vuitantena de vehicles, i a més, també s’hi podran trobar empreses complementàries com les dedicades a la venda de pneumàtics. A la plaça dels Arínsols i el pati de l’escola francesa hi haurà inflables, simulacions de surf, un circuit de bicicletes per a infants, tir amb arc i lloguer de bicicletes per a adults. A més a la mateixa plaça dels Arínsols, el dissabte a la tarda hi haurà dos influencers, Exi & Monismurf, que signaran el seu llibre. En canvi, el diumenge al matí, es podrà fer al mateix indret una masterclass de cycling en dues sessions: a les 10.00 i a les 11.00 hores.

Al complex esportiu i la sala de festes hi haurà l’espai expositiu multisectorial, mentre que el passeig de l’Alguer serà la part dedicada a l’alimentació. Per la seva banda, al Prat de l’Areny hi haurà l’apartat de la construcció. Paral·lelament, per tal de facilitar l’estacionament dels visitants, el comú habilitarà una zona d’aparcament entre la Rotonda del Poblet i fins a Prada de Moles.

Pel que fa a les activitats, a banda de les anteriorment esmentades, es podrà gaudir de portes obertes als museus de l’Electricitat, de l’Automòbil i Casa Cristo. També s’ha organitzat un concurs per escollir el millor gruista d’Andorra, així com exhibicions de diferents disciplines esportives com vòlei, karate i futbol sala, i d’una nedada solidària del Club de Natació Encamp. A més, també hi ha previstes actuacions musicals a la plaça de Sant Miquel.

Marot va destacar que estan «molt més que satisfets» amb la participació en la fira, ja que el llindar per poder-la fer era de 20 empreses. En aquest sentit, va voler «agrair» als participants la seva implicació, i més en «moments complicats» com els actuals, que també han fet que alguns no hagin pogut sumar-se. «Hem treballat de valent per fer la millor fira», va subratllar Marot, que va afegir que «si podem ajudar les empreses, repetirem». El pressupost que destina el comú a aquesta fira és de 40.000 euros. I qüestionat sobre quina pot ser la participació, va manifestar que és complicat saber-ho i que s’instal·laran tres comptadors en diferents punts. En qualsevol cas, tot i que hi hagi gent que pugui fer pont, va considerar que el fet que divendres comencin les escoles farà que hi hagi molta gent al país.

El conseller va recordar que des del comú es treballa en altres accions de dinamització del teixit empresarial i que aviat es presentarà la guia d’empreses d’Encamp, així com que també es treballa per fomentar que noves empreses s’instal·lin a la parròquia. Finalment, va fer esment del projecte que es vol impulsar a les Pardines com a element dinamitzador, segons va informar l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT