L'Inter s'adjudica el primer títol de la temporada en el descompte

Un gol de Txus Rubio en el minut 91 decideix el derbi escaldenc

Els jugadors de l'Inter celebren el títol de supercampions.
Els jugadors de l'Inter celebren el títol de supercampions. | FAF

La Supercopa 2022 ha estat a l'altura de l'essència del futbol andorrà. Com a la Lliga Multisegur i la Copa Constitució, l'emoció s'ha viscut fins l'últim moment, amb un gol en el descompte que ha declinat la balança.

Inter d'Escaldes, vigent campió de lliga, contra Atlètic d'Escaldes, vigent campió de Copa. El derbi escaldenc per excel·lència per encetar el primer títol de la temporada. Dos equips amb moltes cares noves, començant per les banquetes, que arribaven a la cita un pèl verds en l'aspecte físic, però que prometen espectacle durant tota la temporada.

L'Inter s'ha endut el primer títol de la temporada. Tercera Supercopa consecutiva quan ningú ho esperava. Corria el minut 91 quan Txus Rubio ha protagonitzat una cavalcada per la banda dreta, ha xutat i Martí Riverola ha interceptat la trajectòria de la pilota per sorprendre Víctor López amb una estranya vaselina. Era el 2-1 quan tothom ja assumia que el títol es disputaria a la tanda de penals (no hi ha pròrroga en aquesta competició). El títol quèia del costat de l'Inter.

Va ser el conjunt blau-i-negre, ara entrenat per l'ex de la UE Santa Coloma Juan Velasco, qui va inaugurar el marcador, malgrat que des de l'inici l'Atlètic estava tenint el control del partit. Artigas va ser clau protegint la pilota d'esquenes al minut perquè Berlanga s'escapés a la contra per la banda esquerra i centrés al segon pal. Allà hi havia Iñigo tot sol per controlar i superar Víctor López amb un xut ras i col·locat.

Els jugadors de l'Inter celebren el gol que suposava el 2-1 en el descompte de la segona part, ahir al Centre d'Entrenament de la FAF. / FAF

L'1-0 va deixar noquejat l'Atlètic, que de cop i volta va baixar l'alt ritme que estava marcant en una primera part que es va completar amb un de Feher des del mig del camp que a punt va estar de sorprendre Víctor López. Gairebé sense ocasions de gol a cap de les dues porteries, es va arribar al descans amb l'avantatge mínim per a l'Inter.

La segona part també va començar animada i al minut 51 la situació es va posar més en contra per a l'Atlètic quan Morales va veure la targeta vermella per fer falta a Artigas quan era l'últim home.

En inferioritat numèrica i quan menys es sospitava, va arribar el gol de l'empat per als de Fede Bessone. Penal comès sobre Maffeo que Cistero va materialitzar des dels onze metres. Els dos equips ja no van oferir gaire més en atac en l'última hora de joc, esgotats físicament. Fins que va aparèixer l'eslàlom de Txus que permet l'Inter ser mirat, també aquesta nova temporada, com el rival a batre.