Cardelús finalitza el campionat de MotoE amb una 12a plaça

El pilot posa punt final a la temporada amb la moto elèctrica sent 15è a la general

Cardelús durant la cursa d’ahir a Misano.
Cardelús durant la cursa d’ahir a Misano. | Cardelús Racing Team

Xavi Cardelús va posar el punt final a la temporada de la Copa del Món Enel de MotoE classificant-se 12è a l’última cursa de l’any disputada ahir al circuit Marco Simoncelli de Misano.

L’andorrà no va acabar de fer una bona sortida i va cedir dues posicions. Al penúltim revolt de la primera volta, i mentre mirava de recuperar terreny, va estar a punt de caure en descavalcar de la seva moto, però va tenir la sort de caure a sobre de la mecànica i dominar la situació després d’un ensurt majúscul que podia haver acabat en desastre. A partir d’aquest moment, l’andorrà va mirar de pressionar els seus rivals, però la situació ja era ben diferent, tot i que va continuar atacant. En la seva última volta, Cardelús es va quedar a una centèsima del seu millor registre en aquesta cursa, que havia marcat al tercer pas per l’arribada.

El pilot de l’Avintia Esponsorama Racing es va posar 12è a la quarta volta i, a partir d’aquí, ja no va poder continuar progressant per acabar a menys de dos segons de la vuitena posició. Amb els punts sumats ahir, Cardelús ha acabat situat al 15è lloc de la classificació final de la Copa del Món amb 31 punts.

Les decles

«El fort ensurt que he tingut al final de la primera volta de la cursa que hem disputat avui ha estat clau per entendre aquesta 12ena posició que, òbviament, no em satisfà com a resultat perquè les sensacions han millorat respecte ahir i he tingut un ritme molt constant. El cert és que no he caigut de miracle quan la moto ha fet un estrany i he volat enganxat al manillar i salvant la caiguda amb una certa dosi de bona sort. Això m’ha tallat el ritme, però malgrat aquesta circumstància i després de refer-me, he tornat a apretar, he fet la meva volta ràpida de cursa a la tercera volta i he mantingut un ritme constant fins el final. De fet, el registre que he aconseguit a la meva última volta, ha estat el segon millor de la volta. Amb aquesta cursa posem el punt final a la temporada i ara toca centrarse a l’Europeu de Moto2».