PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Nacional respon

L’FC Andorra treu una victòria de prestigi davant el Granada (1-0) que arribava líder invicte de la competició

Per El Periòdic

Valera lluita una pilota en una jugada del partit d’ahir entre l’FC Andorra i el Granada CF a l’Estadi Nacional.
Valera lluita una pilota en una jugada del partit d’ahir entre l’FC Andorra i el Granada CF a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

L’Estadi Nacional va saber respondre a les previsions i desitjos que tenia l’FC Andorra pel que fa a la seva estrena a casa en el campionat lliguer. Tot i veure’s les cares contra el pitjor rival que li podia tocar en aquest moment, com era un Granada que arribava líder invicte amb tres victòries en tres partits, els tricolor van treure un resultat d’or (1-0) gràcies a un gol d’Iván Gil en el minut 5 de partit.


En els primers compassos de la trobada, els d’Eder Sarabia van buscar ràpidament el gol, molt més intensos que l’equip nassarita, que no va acabar de sentir-se còmode sobre el terreny de joc. Un terreny de joc, d’altra banda, impecable i que va estar a l’altura d’aquesta jornada 4 de LaLiga SmartBank. No van tardar gaire els aficionats tricolor en poder celebrar la primera alegria de la lliga al país, i és que quan passaven cinc minuts de partit, Iván Gil es va quedar sol davant André Ferreira gràcies a una bona passada en profunditat, i amb una gran penjada va batre el porter del Granada per posar l’1-0 en el marcador en el qual va ser el primer gol que encaixava el porter portuguès a la lliga.


A partir d’aquí, els d’Aitor Karanka van reaccionari, i van estar a punt de donar-li la volta al marcador. Ricard Primer ho va intentar amb una rematada creuada de després d’una deixada d’esperó de Sergio Ruiz, i en la següent, Myrto Uzuni va assistir José Callejón, però l’exjugador del Nàpols va enviar fora el seu xut sec. Als tricolor els va costar continuar mantenint la pilota, i l’assetjament va ser tal que Sergio Molina també va haver d’intervenir per salvar una bona rematada de Matías Arezo.


El mateix Uzuni va tenir una de les més clares pels andalusos, però Lizoain va saber rebutjar amb autoritat, tot i que la pilota va acabar als peus de Puertas, que en una segona ocasió no va poder superar les cames de Mika Mármol, que es va estrenar ahir com a jugador tricolor, igual que Germán Valera. Els de Sarabia van saber refer-se després d’aquests esglais i van poder dormir el partit mitjançant la possessió per acabar la primera meitat amb l’1-0.


Ja en la represa, el Granada va fer una passa endavant i Uzuni, de cap, va gaudir d’una gran ocasió, però la seva rematada assistida per Antonio Puertas va sortir per sobre del travesser. En un duel d’anada i tornada, els del Principat van tornar a dominar i, en el minut 63, Marc Fernández va poder incrementar l’avantatge per als de Sarabia, sense sort. L’extrem es va llançar per rematar de cap una centrada per la dreta d’Iván Gil, però André Ferreira va rebutjar sobre la mateixa línia de gol.


En el partit d’ahir, i ja és d’allò més habitual en el futbol europeu, el VAR va tenir un gran protagonisme, i és que el Granada va empatar el partit amb un gol de cap de Puertas. No obstant això, el VAR va intervenir i l’àrbitre va anul·lar el gol de l’atacant, ja que va interpretar que Uzuni havia tocat l’esfèric amb la mà durant la disputa amb Lizoain. Finalment, els de Karanka van tenir una de clara per empatar en l’últim segon amb una rematada d’Alberto Perea, que va repel·lir Raúl Lizoain.

 

Satisfacció al vestidor

 

Una vegada assolida la victòria, Sarabia es va mostrar satisfet amb l’actuació de l’equip. «Al marge del que passés avui [ahir], ja havíem guanyat. Veure l’evolució de l’equip en els últims anys és per emocionar-se», va declarar el tècnic basc, mentre afegia que «contra un dels millors equips de la categoria hem demostrat aquest nivell, i ara no hi ha excuses per no seguir per aquest camí».


Per la seva part, Marc Aguado va assenyalar que «buscàvem la victòria des de feia dues setmanes, i per errades puntuals no va poder ser; avui ha sortit perfecte i ara només queda seguir per aquest camí». 

 

El destacat

 

Iván Gil

 

  • Efectiu: Gil va tenir la primera ocasió del partit i no la va desaprofitar. On altres haurien picat amb força establint un tir ras, el 22 tricolor va optar per una jugada de qualitat, i amb una gran penjada va fer l’1-0, que ja no es mouria.

 

  • Presència: El migcamp de l’FC Andorra va ser molt més dinàmic que en altres ocasions, tot i tenir-ho complicat en molts moments per mantenir la pilota. La profunditat en atac va ser clau.

 

  • Combinació: Arran de la mobilitat que van plantejar ahir els homes de Sarabia van arribar les ocasions, i Gil va ser un dels que més quilòmetres va fer, fent gala també de la seva qualitat amb la pilota.
PUBLICITAT
PUBLICITAT