PUBLICITAT

Encamp

Torres valora que el forfet únic afavorirà l’arribada de turistes

El ministre preveu que enguany es recuperarà part del mercat anglès

Per Anna Casanova

Vista aèria general de la plataforma d’esquí de Soldeu.
Vista aèria general de la plataforma d’esquí de Soldeu. | Maricel Blanch

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, va explicar que a hores d’ara s’està treballant en la nova oferta de la temporada turística d’hivern i també amb les noves tarifes que oferirà Grandvalira. En aquesta línia, va remarcar que «hem d’estar molt contents que s’hagin unificat totes les estacions d’esquí per tenir un únic forfet, i penso que això afavorirà la vinguda, encara més, de turistes». A més, el ministeri ha realitzat enguany una aposta per augmentar el preu mig del forfet, una acció que «estem buscant des de fa temps», va asserir Torres, amb l’objectiu d’augmentar la despesa mitjana del visitant que ve al Principat. Així i tot, va lamentar que «és difícil» fer una valoració del preu que s’ha adjudicat al forfet, alhora indicant que la nova estratègia de la política turística del territori és eliminar «les coses que eren gratuïtes», amb el propòsit de donar-li un valor a l’oferta del país. «Penso que aquest és el camí que hem d’agafar tots plegats, tant el sector públic com el privat», va afegir.

D’altra banda, el ministre va informar que els touroperadors tenen bones previsions d’ocupació pel que fa al turisme receptiu d’aquesta temporada, i alguns mercats que es van perdre amb la pandèmia, com l’anglès, podrien tornar. No obstant això, algunes destinacions com Rússia i Ucraïna serà difícil, de moment, que tornin i, per tant, «s’ha de mirar la manera de compensar aquesta pèrdua de turistes amb la vinguda de receptius del centre d’Europa», va observar.

Amb tot, va desitjar que «esperem fer un hivern bo i correcte com  l’any passat o el 2019 si no hi ha indicis que diguin que no serà una bona temporada». Per ara, i a portes del tancament de la temporada d’estiu, l’ocupació ja està «tornant a la normalitat», una situació que es rep «amb molta satisfacció», va remarcar Torres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT