Cardelús sortirà en novena posició a Misano

El pilot tindrà un lloc a la tercera fila de la graella

Cardelús durant la jornada d'ahir.
Cardelús durant la jornada d'ahir. | Cardelús Racing Team

Xavi Cardelús es va situar ahir al 9è lloc als entrenaments classificatoris de l’última cita de la Copa del Món Enel de MotoE, que aquest ap de setmana acull el circuit Marco Simoncelli de Misano.

L’andorrà va començar marcant el sisè millor registre del primer entrenament lliure a set dècimes del pilot mes ràpid de la categoria. A la segona sessió, va millorar els seus temps en gairebé un segon tot i que li van cancel·lar la seva millor volta perquè hi havia una bandera groga a pista i això ha provocat que acabés 11è i que, per tant, hagués de passar per la Q1 per guanyar-se un plaça a la Q2 on va marcar el millor registre que li va permetre entrar a la Q1.

Finalment, el pilot de l’Avintia Esponsorama Racing va aconseguir una volta ràpida de 1.43.89 a la sessió classificatòria en la qual van participar els millors 10 pilots de la jornada i va assolir el lloc a la tercera fila de la graella.

«El balanç d’avui és positiu pel fet d’haver entrat al Top10 amb el 9è lloc i haver-me quedat a poc més d’una dècima del sisè lloc. La meva volta ideal sumant els millors parcials m’hauria permès millorar un parell de posicions, però les diferències respecte els de davant no són grans. M’han cancel·lat la millor volta del segon lliure per bandera groga i això m’ha enviat a la Q1 on he fet el millor registre. A la Q2, amb la moto corrent un pel menys he seguit rebaixant els meus temps i això és realment important. La sortida a les dues curses del cap de setmana serà important per mirar de recuperar alguna posició de bon començament i acabar el més a prop possible del Top5», va dir Cardelús.

La primera de les dues curses del cap de setmana es disputarà avui, a partir de les 16.25 hores. La segona està programada per demà, a les 15.30 hores.