PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Nacional a escena

L’FC Andorra disputarà el primer partit del campionat a casa, contra el Granada CF, davant l’afició tricolor

Per El Periòdic

L’Estadi Nacional, amb les obres necessàries finalitzades per acollir el partit entre l’FC Andorra i el Granada CF.
L’Estadi Nacional, amb les obres necessàries finalitzades per acollir el partit entre l’FC Andorra i el Granada CF. | @FCANDORRA

L’FC Andorra torna a casa. L’equip dirigit per Eder Sarabia gaudirà demà del primer partit de LaLiga SmartBank a l’Estadi Nacional, davant l’afició tricolor. Les obres que es porten realitzant des del passat mes de juliol (concretament des del dia 15) han pogut finalitzar a temps, almenys pel que fa als aspectes bàsics requerits per LaLiga, com són l’herba del terreny de joc, les cabines de premsa i les cinc torres de retransmissió.


D’aquesta manera, després de tres jornades de campionat, el conjunt del Principat podrà estrenar-se en el que serà el seu feu fins que finalitzin les obres del nou estadi que es construirà a Prada de Moles. Tanmateix, aquest pròxim repte serà majúscul, ja que l’FC Andorra es veurà les cares amb el Granada CF, un històric tant de Segona Divisió com de Primera.


L’equip dirigit per Aitor Karanka arriba en un estat de forma immillorable, assegut en la primera posició de la classificació amb tres victòries en tres partits, set gols a favor i zero en contra. Sense cap dubte, avui dia, el pitjor rival amb el qual podrien enfrontar-se els andorrans que, per la seva part, busquen la manera de tornar a la senda de la victòria després que aconseguissin la primera contra l’Oviedo en l’estrena a la divisió de plata del futbol espanyol (0-1).


Des d’aquest moment inicial, dues derrotes consecutives acompanyen els del Principat. En la jornada 2, els de Sarabia no van poder amb l’Sporting de Gijón, i van caure per 4-1 en un partit en el qual les errades pròpies van acabar fent massa mal. Finalment, la setmana passada, l’FC Andorra va plantar cara al Las Palmas, a l’Estadi de Gran Canària, però en aquesta ocasió va ser la manca d’efectivitat ofensiva la que va acabar sentenciant els tricolor que, en paraules de Sarabia, «hauríem pogut fer molt més, i és una llàstima que controlem tant el partit per acabar perdent-lo».

 

Trobar porteria

 

El mercat de fitxatges sembla que ha sigut un glop d’aire fresc per a l’equip, amb la incorporació de tres fitxatges, tots englobats en l’aspecte ofensiu. Tot i això, independentment que puguin o no puguin ser inscrits per a aquesta mateixa jornada, l’FC Andorra busca trobar porteria. El control de la pilota mitjançant la possessió és un aspecte que els tricolor tenen dominat. Ara bé, quan es tracta d’efectivitat ofensiva l’equip ha patit en excés. 


Només dos gols a favor i sis en contra és el registre que porten els de Sarabia actualment, i és que quan es perdona tant a dalt és lògic que es pateixi més darrere. I sobre aquest àmbit va fer incís el tècnic basc la setmana passada. «Hem d’acurtar els temps d’adaptació dels jugadors», va dir, ja que una tercera derrota consecutiva deixaria l’equip força tocat. El rival no és el millor que podria arribar per capgirar la situació, però davant l’afició tricolor l’FC Andorra buscarà respondre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT