PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bakis i Bundu tanquen la davantera de l'FC Andorra

El conjunt tricolor aprofita fins a l'últim segon del mercat i incorpora més pólvora a l'atac

Per El Periòdic

Bakis (esquerra) i Bundu (dreta), els dos darrers fitxatges de l'FC Andorra.
Bakis (esquerra) i Bundu (dreta), els dos darrers fitxatges de l'FC Andorra. | Twitter

L'FC Andorra tanca un mercat de fitxatges frenètic amb la incorporació de Sinan Bakis i Mustapha Bundu, que se sumen a l'arribada també de Christos Albanis, que va ser anunciat en les primeres hores d'ahir. Bakis serà la referència en atac com a 9 pur, mentre que Bundu actuarà com a extrem i Albanis podrà alternar aquestes dues posicions gràcies a la seva polivalència.

 

L'arribada 'in extremis' del 9

Bakis arriba procedent de l'Heracles holandès. El turc és un davanter centre pur d'1,88 metres d'alçada i que té experiència a la Primera Divisió de Turquia, Àustria i Holanda. El jugador signa per una temporada, amb opció d'una més.

Sinan Bakis (Troisdorf, Alemanya, 22/04/1994) és un futbolista de nacionalitat turca però nascut a Alemanya. De fet, va ser allà on va estar durant la seva etapa formativa arribant a jugar al juvenil del Bayer Leverkusen, però no va tenir l'oportunitat al filial del conjunt del Rin i va fer el salt a la lliga turca, primer al Kayserispor i després al Bursaspor. A l'estiu de 2018 se'n va anar a l'Admira d'Àustria, on va destapar la seva faceta golejadora. I és que a la Bundesliga austríaca va anotar quatre gols la primera temporada, i en va fer 12 a la segona, uns números que ha replicat els dos darrers anys a l'Heracles holandès.

En total, en aquestes darreres quatre temporades repartides entre l'Admira i l'Heracles, Bakis ha jugat 116 partits i ha anotat 35 dianes, una d'elles a l'Europa League –amb l'Admira el curs 2018/19–.

 

Velocitat per a l'extrem

 

Per la seva part, Mustapha Bundu arriba cedit per una temporada procedent de l'Anderlecht. L'extrem, nascut a Sierra Leone, és propietat del conjunt belga, tot i que la temporada passada va jugar cedit a l'Aarhus de la Primera Divisió danesa.

Mustapha Bundu (Freetown, Sierra Leone, 28/02/1997) és un extrem dret amb una àmplia experiència en el futbol europeu. En edat formativa va jugar a Anglaterra, però el gran salt el va fer als 19 anys quan va fitxar per l'Aarhus. Allà, a la Primera Divisió danesa, va anar guanyant protagonisme fins a explotar la temporada 2019-2020, quan va marcar vuit dianes en 27 partits.

Les seves bones actuacions van cridar l'atenció de l'Anderlecht, ara fa dos estius. En el seu primer any a Brussel·les, Bundu va sortir cedit al mercat d'hivern al Copenhagen, mentre que aquest darrer curs l'ha jugat sencer al club on va explotar, l'Aarhus, arribant a marcar tres gols en 22 partits.

Bundu, que viurà la seva primera experiència a la lliga espanyola, «és un extrem pur, molt ràpid i que va bé a l'espai», va comunicar la direcció esportiva de l'FC Andorra.

 

Davantera al complet

 

Amb l'arribada de Bakis i Albanis, un 9 pur i l'altre que pot actuar en aquesta posició, i Bundu a l'extrem, l'FC Andorra completa un mercat de fitxatges estival que no ha sigut gens fàcil. La manca de davanters en la gran majoria dels equips de la competició li ha dificultat molt la feina a la direcció esportiva del club, amb Jaume Nogués al capdavant, i finalment han hagut de pescar a l'estranger.

No obstant això, els tres darrers fitxatges, joves i amb experiència, podrien ser la gran sorpresa aquesta temporada, i segons les estadístiques el conjunt tricolor hauria pujat el nivell general de la plantilla amb aquestes incorporacions.

Ara bé, els resultats seran els que dictaminin l'efectivitat d'aquestes operacions, i no es descarta continuant treballant per arribar a la finestra hivernal de fitxatges amb més garanties. Si es presentés alguna oportunitat de mercat interessant, el club, depenent de la seva situació, no dubtaria en fer algunes operacions si així es materialitzés l'objectiu de romandre l'any vinent a LaLiga SmartBank.

Eder Sarabia, doncs, ja té la plantilla tancada, i amb els jugadors actuals haurà de treballar per millorar l'efectivitat de l'equip, que ha vist com en les dues últimes jornades era dominador de la pilota, però recollia resultats en concepte de derrotes, amb un 4-1 contra l'Sporting i un 2-0 contra Las Palmas.

De moment, per al primera partit a casa que enfrontarà els tricolor amb el Granada, diumenge a partir de les 14.00 hores, el club intentarà la inscripció d'Albanis, però encara no és clar que pugui estar a disposició de l'entrenador per un tema burocràtic. Els que no estaran gairebé segur seran Bakis i Bundu, en no comptar amb el temps necessari per realitzar les inscripcions.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT