PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’embelliment de la Mosquera posa en valor els nuclis tradicionals

Bosque dibuixa una desena de murals inspirats en fotografies del segle XX

Per El Periòdic

La visita guiada, ahir a la Mosquera d’Encamp.
La visita guiada, ahir a la Mosquera d’Encamp. | Comú d\'Encamp

Encamp va inaugurar ahir la desena de petits murals que la reconeguda muralista Samantha Bosque, la mateixa que va realitzar l’any 2018 el mural que reprodueix l’original Casa Viliella a la plaça Sant Miquel, ha reproduït a les portes i façanes de la Mosquera des del mes de maig amb l’objectiu de posar en valor i embellir aquesta zona de la vila encampadana. 

El Comú d’Encamp va signar un conveni de col·laboració amb els veïns per tal d’embellir el nucli tradicional de la Mosquera a través de l’art urbà «i avui ja és una realitat» en paraules de la cònsol major, Laura Mas. Els darrers anys, principalment per l’incivisme, moltes de les façanes havien quedat embrutades amb pintades, que ara s’han eliminat gràcies als murals pintats i inspirats en fotografies de principis del segle XX, que reprodueixin la vida quotidiana de l’Encamp de l’època. 

Les fotografies que han inspirat a l’autora formen part dels arxius familiars i institucionals, moltes de les quals són protagonitzades per veïns i antics propietaris de les cases, alguns d’ells encara ben presents en el record de molts dels veïns actuals. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT